Premieră în Republica Moldova: Servicii de Oficiu Inteligent oferit de Office5

Premieră în Republica Moldova: Servicii de Oficiu Inteligent oferit de Office5

Moldova trece, în prezent, printr-o perioadă destul de specifică, chiar unică pentru parcursul său istoric modern. Sute de mii de moldoveni sunt plecaţi sau au fost la muncă peste hotare.

Mulţi dintre cei care au revenit acasă, ori intenţionează să o facă, şi-au satisfăcut, în mare parte, nevoile de consum, am în vedere procurarea de obiecte pe termen lung de utilizare – locuinţe, electro-casnice, automobile etc., iar acum se gândesc serios cum să iniţieze o afacere proprie, care să-i asigure un venit stabil.

La o afacere proprie se gândesc şi unii din copiii rămaşi acasă, care primesc cu regularitate bani de la părinţii aflaţi într-o ţară străină.

Totuşi, pentru a începe o afacere de succes nu este nevoie doar de idee şi bani, ci şi de un management modern, de o gestionare corectă a cheltuielilor. De aceea în acest articol vom încerca să vă oferim cinci sfaturi pentru o lansare de succes a afacerii.

➡ Nu cheltuiţi banii pe chirii. În municipiul Chişinău plăţile pentru închirierea oficiilor oscilează în limita a 10 şi 50 USD/metrul pătrat.

Prin urmare, pentru un începător acestea reprezintă o povară destul de semnificativă. Important este, însă, că în etapa iniţială de derulare a afacerii acest capitol de cheltuieli poate fi evitat. Cum? Răspunsul vine de la serviciile de Intelligent Office, care sunt deja disponibile şi în R. Moldova. Adică o companie specializată îşi asumă toate responsabilităţile şi funcţiile specifice unui oficiu central al companiei dumneavoastră, contra unei plăţi care este mult mai mică comparativ cu cheltuielile de chirie.

➡ Mai aşteptaţi cu instalarea unei linii de telefon şi accesul la Internet.

Dacă aveţi nevoie doar de primirea unor apeluri telefonice, iar lucru în internet are o pondere foarte mică în volumul total de lucrări, atunci nu este absolut obligatoriu să includeţi în categoria „urgente” cheltuielile pentru telefon şi internet (procurarea şi instalarea tehnicii, tarife de utilizare).

Toate apelurile telefonice şi faxurile pot fi recepţionate de Oficiul Inteligent (Intelligent Office) în numele companiei Dvs. De asemenea, atunci când aveţi nevoie, Oficiul Inteligent vă pune la dispoziţie săli special amenajate pentru lucru în reţeaua globală.

➡ Secretara nu este ceva de neînlocuit. Afacerea dumneavoastră presupune lucru de secretariat pe care nu reuşiţi să-l faceţi de unul singur, iar bani pentru plata salariului unei secretare încă nu aveţi, nu trebui să intraţi în panică. Intelligent Office vă poate presta întreg pachetul de servicii de secretariat.

➡ Contabilitate la distanţă. Acelaşi lucru este specific şi pentru contabilitate. Unele activităţi presupun menţinerea unei contabilităţi simplificate, iar angajarea unui contabil cu salariu permanent este, pur şi simplu, neargumentată.

➡ Apelaţi la profesionişti atunci când este vorba de înregistrarea întreprinderilor. De fapt, gestionarea corectă a banilor şi timpului trebuie să fie un factor de care să se ţină cont cu mult înainte de începerea propriu-zisă a activităţii afacerii. Este vorba de procedurile de înregistrare a întreprinderii, lucru care, în lipsa experienţei, dar uneori şi a informaţiilor complete, poate să vă fure prea  mult timp şi bani. De aceea este recomandabil ca de acest lucru să se ocupe profesioniştii, iar costurile suportate pentru serviciile acestora, dar şi timpul pierdut, ar putea să fie mult mai mici decât în cazul în care aţi încerca să faceţi totul de unul singur.

➡ Important

În premieră pentru R. Moldova servicii de Intelligent Office prestează compania moldo-estoniană Office 5, din Chişinău. Serviciile sunt disponibile tuturor cetăţenilor R. Moldova, indiferent de localitatea de reşedinţă, precum şi investitorilor străini.

Compania Office 5 îşi are sediu în sectorul Centru al capitalei, pe strada Tighina 49/3 – e-mail: chisinau @ office5.com

Mai multe detalii găsiți dacă accesați blogul oficial Office5.