Servicii dezinsecție cu respect față de natură – de ce să alegi dezinsecția ecologică

Servicii dezinsecție cu respect față de natură – de ce să alegi dezinsecția ecologică

Ne-am obișnuit să avem acces la alegeri eco – bio, de la produsele alimentare, până la fel de fel de articole pe care le cumpărăm. Există astăzi inclusiv soluții de curățenie 100% ecologice, care folosesc substanțe naturale, biodegradabile, fără efecte nocive ale mediului înconjurător. Dacă ecologia te preocupă, știi probabil că ne aflăm într-un moment sensibil pentru planetă și fiecare mic detaliu poate conta, alegerile noastre devenind tot mai relevante. Nu cu mult timp în urmă, chiar Uniunea Europeană a consemnat urgența climatică, iar măsurile în favoarea protejării mediului înconjurător sunt implementate din ce în ce mai accelerat, an de an, inclusiv în România. De la reciclare la folosire responsabilă, totul este relevant.

Alegerile ecologice – responsabilitate față de planetă

Despre soluții ecologice vorbim mai nou și în agricultură. Totul se răsfrânge asupra noastră în cele din urmă, de aceea nu este vorba doar despre empatie față de planetă, ci… de o relație pragmatică mai degrabă: nevoia de a acționa cu respect față de planetă (este singura pe care o avem la dispoziție), gândindu-ne responsabil și față de ceea ce lăsăm în urma noastră pentru generațiile următoare – ele se vor confrunta se pare și mai puternic cu efectele poluării, cu lipsa de responsabilitate la acest capitol în cazul generațiilor anterioare…

dezinsectie 3

Dezinsecție ecologică, cu substanțe naturale

Soluții ecologice putem identifica în multe domenii, până și în cazul serviciilor de dezinsecție, de care putem avea nevoie în unele momente. Oricât de mult am iubi natura, în locuințe și în alte spații publice nu putem tolera prezența insectelor. În cazul afacerilor de alimentație publică și HoReCa, este chiar obligatoriu legal să ne asigurăm de acest aspect. Servicii dezinsectie sunt așadar necesare atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.

Vestea bună este că unele firme d.d.d. autorizate în România au la dispoziție varianta de dezinsecție ecologică, deci dezinsecție eco – bio. Cei de la Compania DDD, o firmă cu o foarte bună reputație în acest domeniu, oferă dezinsecție ecologică, realizată cu substanțe biocide avizate de Comisia de Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății, pe bază de piretrine naturale – extract de plante provenit din polenul crizantemei africane (Pyrethrum cinerariaefolium). Substanța activă Piretrina (Pyrethrum) este utilizată ca insecticid, pesticid și în medicină.

De asemenea, se folosesc stații de captare pe bază de adeziv cu atractanți, atât alimentari, cât și hormonali. Această variantă nu dăunează sub nici o formă mediului, spun cei de la Compania DDD. Firma oferă servicii cu eficiență garantată, intervenind rapid, 24/24, în toate zonele acoperite – detalii pot fi găsite pe website-ul oficial, companiaddd.ro.

dezinsectie 1

De ce este necesată dezinsecția

Parte din serviciile DDD, dezinsecția este acţiunea de eliminare a insectelor dăunătoare pentru sănătatea omului, animalelor sau culturilor agricole; alături de curățenie și dezinfecție, este foarte importantă pentru că, evident, contribuie la combaterea și prevenirea unor boli transmise de insecte și acarieni către om. O astfel de acțiune face parte din complexul de măsuri de igienizare a mediului înconjurător.

dezinsectie 2

Cele două tipuri de dezinsecție

Mai trebuie spus că există două tipuri de dezinsecție: cea profilactică (de prevenire) și cea curativă (de eliminare). Prima variantă se recomandă a fi realizată la 3 – 6 luni. După cum se știe, prevenția este mai bună decât tratarea, din toate punctele de vedere. Totuși, la nevoie, dezinsecția curativă are ca scop distrugerea definitivă a insectelor dintr-un spaţiu infestat.

Bine de știut: serviciile de dezinsecție sunt prestate numai de operatori autorizați / certificați în conformitate cu cerințele standardului CEPA. Certificarea CEN EN 16.636, pe care Compania DDD o deține încă din anul 2018, presupune prestarea de servicii de dezinsecție respectând în primul rând mediul.