Schi in Austria – 20.000 de tunuri de zapada garanteaza strat optim pana la final de aprilie

Austria a devenit, pentru multi romani, simbolul vacantei la schi. Este relativ aproape, este accesibila: multe zboruri ieftine zilnic cu Austrian Airlines, multe alte variante de acces – masina personala, autocar, tren. Austria se promoveaza intens in Romania, direct si prin intermediul agentiilor partenere. Se promoveaza eficient, in special pe internet (Google Adwords intensiv, dar si direct prin regiile media ce reprezinta siteuri). Exista o serie intreaga de site-uri de regiuni si localitati, plus site-uri generaliste care se promoveaza cu pagini in limbile romana si engleza. Pe timp de iarna, schiul si Viena sunt principalele directii de promovare ale Austriei.

Sezonul de schi in Austria este in plina desfasurare si sute de mii de turisti deja s-au bucurat de calitatea impecabila a partiilor si a zapezii. In timp ce multe statiuni europene de abia isi deschid partiile de schi, Austria isi pregateste partiile pentru schiatul de primavara. Majoritatea statiunilor de schi din Austria isi tin partiile deschise pana spre jumatatea lunii mai, perioada in care schiorii se pot bucura de adrenalina de pe partie in lumina calda a soarelui“, se precizeaza intr-un material al Oficiului de Turism al Austriei in Romania.

austria info

Schiatul in lunile Martie, Aprilie si chiar Mai se bucura de un succes in crestere in randul turistilor pentru ca are trei mari avantaje: vremea buna si ziua mai lunga; preturile mai mici, fiind considerat sfarsit de sezon; mai putina aglomeratie. Asta nu inseamna insa ca nu va veti putea bucura de zapada si de partii. In Austria exista peste 20.000 de tunuri de zapada care garanteaza un strat de zapada optim pana la finalul lunii Aprilie. Atentie, merita repetat: peste 20.000 de tunuri de zapada!

Drept urmare, conform aceleiasi institutii, aproximativ 50.000 de turisti romani au ales anul trecut sa isi petreaca o vacanta la schi, in Austria, in lunile Martie, Aprilie si Mai.

austria ski 2

Cle mai populare regiuni pentru schiat:

1. Landul Tirol ofera turistilor posibilitatea de a schia pana in luna iunie, pe cei 5 ghetari din regiune, dar a pregatit pentru turisti si o serie intreaga de evenimente in lunile aprilie si mai: Concert Top of the Mountain, la care va canta si Robbie Williams, (4 mai); Electric Mountain Festival (2-4 aprilie), cu cei mai cunoscuti DJ ai lumii; Mountain Beach Party (5 aprilie).

2. Innsbruck, orasul in care poti ajunge cu tramvaiul pana la baza partiei de schi. Olympia SkiWorld Innsbruck reuneste 9 partii din Innsbruck, pentru care este suficient un sigur permis de acces. Peste 300 de km de partii cu dificultati diferite ii asteapta pe toti pasionatii de ski. Cei care aleg pachetul Olympia SkiWorld Innsbruck beneficiaza de transport gratuit cu autobuzul pana la partia dorita (oferta valabila pana in aprilie) si de cazare la un hotel de 4*.

3. Schladming-Dachstein, domeniul schiabil la doar 800 de kilometri distanta de Timisoara, isi asteapta turistii pana la sfarsitul lunii aprilie, cu multe surprize si activitati. Acestia pot alege sa se cazeze la una din cele peste 50 de cabane de munte, cu meniu traditional din Stiria.

4. Salzburg, alegerea ideala pentru turistii care doresc sa combine sportul cu activitatile culturale. Turistii care vor alege sa petreaca vacanta de primavara la schi in statiunile din landul Salzburg, vor putea participa si la Festivalul de Paste ce are loc in perioada 12-21 aprilie 2014.

5. Hochzillertal Kaltenbach a fost declarata cea mai buna statiune de ski din lume (Skiresort.de). Calitatea partiilor este foarte buna, 90% dintre partii avand aparate de zapada artificiala astfel incat sa permita desfasurarea adecvata a sporturilor de iarna fie in timpul zilei, fie pe nocturna.