Despre like-uri, despre fapte

De cand cu Facebook, stirile se duc mai usor ping-pong de la unul la altul. Like-uri si Share-uri curg fara incetare, uneori cu lucruri amuzante, alteori cu lucruri care te pun pe ganduri si, destul de des, cu lucruri “importante”, gen sa salvam rosia mantana, sa salvam pe x sau pe y care este la nevoie… Dam Like sau/si Share sa vada si altii din prietenii nostri si consideram ca am facut ceva, ca am contribuit. Oare asa sa fie?

Nu sunt ipocrit, o fac si eu. Nu am adoptat niciun caine de exemplu, dar am dat like sau share la postari de asociatie pentru protectia animalelor. Nu am (mai) ajutat ursii in ultimii 2 ani, dar like-uiesc ce posteaza WWF. Si tot asa. Tocmai de aceea, campania de mai jos mi se pare foarte buna: ajutam cu like-uri si share-uri, dar putin, extrem de putin. Daca toata lumea se rezuma la asta, atunci vom stii pur si simplu despre lucrurile rele din lume, dar ele vor continua sa fie neschimbate.

campanie
Din cand in cand, sa avem curajul sa facem ceva. Asta poate insemna o actiune, o donatie, o iesire in strada, un protest, o semnatura, o fapta, un ajutor, orice se poate. Evident ca in general nu ne permitem si este simplu sa ne consolam cu asta (timp, bani… e criza de asa ceva), dar Like-urile si Share-urile ajuta mai deloc, asta este realitatea. Macar sa nu avem impresii gresite si sa ne credem cumva eroi.