Credite de nevoi personale: bancile au concurenta tot mai mare din partea IFN-urilor

Cred ca aproape saptamanal primesc in cutia postala vreun flyer sau pliant cu credite rapide “pentru orice venit”. Apar tot mai multe IFN-uri (unele chiar locale, cu afaceri doar intr-un anumit judet) care “se roaga” de noi sa le luam banii cu imprumut. Cu cat sumele sunt mai mari si conditiile mai lejere, cu atat dobanzile sunt si ele mai mari. Unele IFN-uri propun sisteme cu taxe si comisioane, altele se bazeaza exclusiv pe dobanzi, cu sistem destul de transparent, simplu si clar pentru oricine stie sa citeasca.

Bancile, niste elefanti greoi care se misca in continuare foarte greu atunci cand vine vorba de credite, au astfel o concurenta tot mai mare din partea institutiilor financiare nebancare. Aceste IFN-uri sunt agere, flexibile, raspund la orice nevoi personale. Bancile investesc mult in promovare, dar parca dupa ce te aduc in fata unui agent de vanzari, aproape ca nu ar mai vrea sa te finanteze. O mare parte din populatie a capatat si aversiune fata de banci, din cauza experientelor neplacute din anii anteriori.

baniDaca vrei sa soliciti un imprumut rapid, o poti face chiar direct online, de exemplu aici. Inainte de a aplica pentru un credit de nevoi personale pe termen scurt, poti vedea concret care va fi rata fixa si cat vei plati in total. Stii exact costurile pe care le vei avea. Dobanda procentuala este mare, insa trebuie sa te gandesti concret la situatia ta, ce posibilitati ai, ce este mai avantajos pentru tine. Daca imprumuti poate 2000 de lei, evident ca dobanda procentuala va fi mare, dar in sine nu vei plati foarte mult pentru a-ti rezolva problema. La banca vei fi “obligat” sa faci un imprumut mai mare, vei plati pana la urma cel mai probabil o suma mai mare.

IFN-uri precum Provident au avantajul de a avea acoperire nationala, deci poti face un imprumut indiferent de localitatea in care locuiesti, fara a face mari eforturi. Desigur ca nu este o placere sa imprumuti bani cu dobanda, dar mai bine o faci de la o firma cunoscuta decat de la o companie “no name” sau – cel mai rau – de la persoane fizice care se ocupa cu astfel de afaceri in afara legii.