Fitness – acasa sau la sala

In cursul lunii februarie, am citit datele unui studiu realizat in Romania, cu privire la obiceiurile legate de sanatate si alimentatie. Ceea ce am retinut este faptul ca romanii prefera fast-food-ul, dar in acelasi timp cunosc faptul ca mancarea are mare legatura cu sanatatea. De asemenea, mi s-a parut interesant faptul ca, in Bucuresti, cei mai multi participanti la studiu au declarat ca merg la sala in mod regulat. Oarecum paradoxal, romanii mananca mult junk food (mai ales in Bucuresti) si apoi cauta sa-si spele pacatele la sala de fitness 🙂 Sau poate ca are logica, nu?

bicicleta fitnessIn intreaga tara au aparut in ultimii ani foarte multe sali de fitness, ba chiar si retele de sali sub acelasi brand. Romanii par tot mai interesati sa-si faca abonamente si sa mearga regulat. Vor sa arate bine si in acelasi timp sa se simta bine (cele doua au legatura pana la urma). Exista sali pentru orice buget – unele unde abonamentul este foarte ieftin, dar si altele destul de exclusiviste, adevarate cluburi de sanatate unde ai si piscina, jacuzzi si alte facilitati, adesea in hoteluri de 4 – 5 stele.

Multe alte persoane prefera sa cumpere accesorii fitness pentru a-si mentine conditia fizica fara a mai merge la sala. Practic, poti avea acasa propria sala de fitness, daca spatiul iti permite. In ceea ce priveste costurile, poate fi o afacere buna pe termen lung, chiar daca nu ai diversitate in privinta aparatelor. Magazinele raspund acestei cerinte tot mai mari din partea romanilor si propun o oferta tot mai diversificata de produse.

Poti sa-ti cumperi o bicicleta sau alte aparate de fitness – cardio din magazine specializate pe sport, din hipermarket-uri, supermarketuri (mai mult accesorii) si, evident, din magazine online. Probabil ca ultima varianta este si cea mai buna, caci ai acces la o gama foarte vasta, poti analiza bine toate caracteristicile si beneficiezi si de preturi prietenoase. Evident, poti plati cu cardul tau de debit sau credit si poti primi comanda prin intermediul firmelor de curierat rapid, pe principiul “azi comanzi, maine primesti”.