Un aparat de cafea co-branded cu capsule sau un espressor clasic

Tot mai putini romani isi prepara in casa cafeaua in mod traditional, la ibric. Din comoditate, dar si pentru a obtine un gust mai bun, multi prefera sa cumpere un aparat de preparare a cafelei, adica o cafetiera cu filtru sau chiar un espressor ce inglobeaza tehnologie moderna. In aceasta a doua categorie, cei care cerceteaza oferta de pe piata, in magazine electroIT, hipermarketuri si magazine online, vor observa ca pot alege din doua clase de produse – aparatele co-branded cu capsule si aparatele clasice, cu sau fara capsule, ce nu sunt legate in mod direct de vreun brand de cafea.

Mai exact, consumatorii romani pot observa ca unele branduri de cafea s-au “cuplat” cu producatori de espressoare, lansand aparate care functioneaza cu capsulele de la un anumit brand. Aceste aparate au marele avantaj de a fi extrem de ieftine, daca le comparam cu produsele standard ale brandurilor de espressoare. In promotii, un astfel de aparat poate fi cumparat chiar si cu 100 – 200 de lei, adica incredibil de putin.

philips saecoMai mult decat atat, am observat campanii promotionale punctuale, in unele magazine, in care aparatul este oferit gratuit daca este cumparat pe un singur bon fiscal un anumit volum de capsule de cafea. Acest lucru arata si strategia companiilor respective: scopul in sine este ca un numar cat mai mare de aparate sa fie vandute, pentru ca mai apoi consumatorul va fi captiv unul anumit sortiment de capsule de cafea. Din punctul meu de vedere, faptul ca pui o capsula care are in interior “de toate” si iti face specialitati de cafea nu este tocmai natural, adica – desi nu am cercetat amanuntit – suspectez ca exista ceva E-uri la mijloc… si nu doar cafea, lapte si zahar in stare naturala.

In schimb, chiar daca vei plati ceva mai mult, poti cumpara espressoare la un raport calitate – pret atractiv, care iti vor asigura independenta: vei cumpara ce sortiment de cafea doresti. In plus, cafeaua va fi facuta in mod absolut profesional, la fel ca in cafenelele de top. Materialele utilizate sunt de cea mai buna calitate, deci aparatele vor rezista foarte bine in timp.