Tara sinonima cu criza in UE ramane pentru romani o destinatie perfecta pentru vacanta de vara

Daca ma gandesc la ultimii 10 ani, aproape toate tarile din Uniunea Europeana s-au confruntat cu probleme specifice crizei financiare. In unele cazuri au fost mai mult temeri si speculatii, in alte cazuri lucrurile au fost destul de grave. Focurile s-au aprins si s-au stins sau macar au fost tinute sub control. Astazi, Europa tine in frau multe probleme, caci lumea s-a schimbat, economia s-a schimat si nimic nu mai este ca in trecut, provocari sunt tot mai multe si mai complexe in aceasta Europa unita.

In toata aceasta perioada, tara care a parut cel mai puternic lovita de criza a fost si este Grecia. Numele sau aproape a devenit sinonim cu aceasta criza economico – financiara ce pare ca nu se mai termina. Grecia o duce rau de tot si sta de mult timp pe marginea prapastiei. Cam toate celelalte state din UE isi doresc ca Grecia sa nu cada, pentru ca ceea ce s-ar intampla nimeni nu poate anticipa, insa temerile sunt masive.

insual rodos grecia charter fortuna businessDincolo de aceasta imagine cu Grecia in fierbere, in deriva, exista o alta realitate, cea a taramurilor de vis pe care Grecia le ofera turistilor. Plaje superbe, vegetatie specifica tarilor exotice, servicii turistice foarte bune, preturi mai mult decat decente, oameni zambitori si petrecareti, mancare foarte buna, muzica ce te face sa uiti de griji si sa traiesti clipa…. aceasa este Grecia perceputa de turistii romani, in niciun caz acea Grecie cu proteste, violente de strada in Atena si alte asemenea incidente.

Pentru romani, Grecia este un paradis exotic accesibil, din punct de vedere al distantei si din punct de vedere al costurilor. Ofertele de charter 2015 pentru Grecia sunt, ca intotdeauna, mai mult decat prietenoase. Anul acesta, reprezentantii companiilor din turism au anuntat ca preturile vacantelor “scumpe” in Grecia au devenit si mai accesibile, din motive ce tin mai degraba de contextul economic din Rusia: in mare, foarte mare criza, rusii si-au taiat din bugetele de vacante premium in Grecia, iar locurile ramase libere au fost oferite romanilor, cu discount.

Indiferent ca merg cu masina personala ori cu chartere autocar sau avion, romanii care si-au planificat vacanta de vara in Grecia vor avea zile frumoase pe continent si pe insule. Ca de obicei, pentru ca cei mai multi romani care merg in Grecia nu sunt la prima iesire de acest gen. Daca ai descoperit litoralul de acolo, sigur vrei sa mai mergi macar o data, atat este de frumos, de ieftin, de prietenos.