Cum sa profiti de Black Friday pentru cadourile de Craciun

In mod “traditional”, Black Friday este momentul in care se da startul pentru cumparaturile din perioada Sarbatorilor de iarna. Momentul Black Friday reprezinta in Romania mai degraba prilej de achizitii personale – gadgeturi, electrocasnice si alte produse pentru uzul sau placerea proprie. Dar sa nu uitam ca urmeaza Craciunul si acel moment din an in care toti ne gandim la cadouri; nu atat de mult la primit, cat mai ales la oferit! Spiritul Sarbatorilor de iarna nu tine de chestiuni materiale, deci nu de cadouri in sine, dar are o stransa legatura cu bunatatea, generozitatea, actiunea de a darui.

Pentru ca banii sunt o problema pentru cei mai multi dintre noi (adica nu avem atat de multi incat sa facem shopping fara sa ne uitam la preturi), ar fi o idee excelenta sa profitam de Black Friday pentru a face cumparaturile de Craciun – si nu doar pentru noi, ci mai ales pentru a oferi cadouri celor dragi. Spre exemplu, o varianta interesanta ar fi un ceas cadou sau mai multe ceasuri cadou, in functie de cate persoane avem pe lista 🙂 De Black Friday, cei de la PretzMic.ro, magazinul consacrat pe segmentul de ceasuri cu pret accesibil, vor avea sute de produse in promotii, iar discounturile am inteles ca vor merge pana spre 90%!

ceasuri

Sa oferi un ceas de mana oricum este ceva deosebit, un cadou elegant si in acelasi timp personal, caci persoana care il primeste celmai probabil il va purta in multe ocazii. Asadar, sa uitam de cadourile banale si sa luam in calcul si aceasta idee cu ceasurile.

Pentru a profita la maximum de Black Friday pentru cadourile de Craciun, iata cam cate ar fi placut: de vizitat magazinele preferate si de cautat produse ce pot reprezenta potentiale cadouri; de realizat abonare la serviciile de newsletter ale respectivelor magazine; de revenit pe website-uri la momentul lansarii promotiilor de Black Friday si de cumparat articolele preferate.

Daca momentul nu este cel mai bun, adica daca exact in aceasta perioada din noiembrie bugetul personal nu permite achizitionarea cadourilor de Craciun, exista varianta utilizarii unui card de credit, caci cele mai multe magazine online accepta aceasta forma de plata (si fara comision!). Cam toate cardurile de credit ofera o perioada de gratie (in jur de 45 de zile) in care, daca returnezi suma integrala, ai 0% dobanda. In plus, unele carduri de credit permit chiar plati in rate la orice comerciant (fara sa fie necesara o alianta comerciala intre banca si magazin).