Ce ziceti de varianta refurbished?

Ce ziceti de varianta refurbished?

Recunosc ca, din obisnuita si din… atractia spre consumerism probabil, am ales mereu produse IT&C noi, cumparate din magazine online standard. De fapt, cand am gasit pe acolo produse resigilate, le-am ales si nu am gresit niciodata, facand totusi ceva economie de bani din pretul standard. Insa in ultima vreme am interactionat tot mai mult cu informatii legate de avantajele produselor second hand si mai ales refurbished. Acestea din urma mi se pare ca prezinta cele mai mari avantaje si da, sunt foarte interesat pentru a cumpara in viitor un laptop refurbished.

Mai nou, mi s-a prezentat website-ul laptopdell.ro, cu recomandari din partea unui colaborator. Am studiat putin oferta si am fost chiar incantat de ceea ce am descoperit pe acolo – in calitate de utilizator normal, nu de specialist IT&C. Dar sunt sigur ca orice persoana care vrea sa cumpere produse business, pentru operatiunile unei firma, va gasi acolo numeroase variante de achizitie.

Se pot comanda diverse produse, desi vedetele sunt laptopurile si calculatoarele desktop. Se gasesc inclusiv imprimante si monitoare refurbished. Se pot comanda inclusiv servere! In cazul produselor second hand, recomand evident achizitia de pe astfel de website-uri (adica magazin online unde totul se vinde legal, cu garantie) si nu de pe website-urile de anunturi, unde totul este relativ si unde de fapt nu ai situatia sub control, bazandu-te pe noroc. Totusi, pe mine cel mai mult ma atrag produsele refurbished, chiar daca sunt ceva mai scumpe decat cele second hand.

“Piata calculatoarelor refurbished are trei furnizori principali: Dell, HP si Lenovo. (Lenovo este chinez, dar a intrat pe piata achizitionand divizia de PC-uri IBM, ceea ce a facut gama ThinkPad standard pentru corporatii). Nu este surprinzator faptul ca aceste companii sunt de la distanta cei mai mari trei furnizori de PC-uri. Dell, HP si Lenovo au toate gamele de afaceri pe diferite PC-uri pe care le vand catre consumatori. In cazul Dell, brandurile de consum sunt Inspiron (gama de valori), XPS (gama de produse supermarket) si Alienware (pentru gameri), in timp ce marcile de afaceri sunt Latitude (pentru laptopuri), Optiplex (desktop) si Precision. Dell are, de asemenea, o gama “soho” (small office / home office) numita Vostro”, se mentioneaza pe laptopdell.ro.

Din acest magazin online se pot comanda laptopuri refurbished testate de 3 ori inainte de livrare, cu HDD fara bad-uri, functionale 100%. Monitoarele nu prezinte pixeli morti, iar calculatoarele au Windows preinstalat si prezinta partitie recovery. Totul e gata de lucru, as spune. Garantia este extinsa, extrem de favorabila atat clientilor persoane fizice, cat si clientilor persoane juridice.

Computerele refurbished sunt echipamente profesionale, dedicate mediului de business, deci de cea mai buna calitate. Daca in cazul unui produs second hand sau nou poti intampina unele surprize neplacuta, acest lucru nu prea are cum sa se intample la produsele refurbished, atat de atent testate in mod repetat. Aceste echipamente sunt din fabrica destinate utilizarii intensive, in mediul de business, deci contin piese de cea mai buna calitate, concepute pentru a fi utilizate pe termen foarte lung. Voi ce experiente aveti cu echipamente refurbished?