Ce înseamnă o bucătărie modernă acasă și cum se integrează hota în acest ansamblu

Ce înseamnă o bucătărie modernă acasă și cum se integrează hota în acest ansamblu

Unii spun că bucătăria este inima unei case, iar în ziua de astăzi gătitul a devenit o chestiune cool, cu atât de multe emisiuni culinare la TV și o mulțime de provocări de a pregăti pe cont propriu mâncăruri cu ingrediente alese personal, sigur și natural. Să gătești este tot mai simplu, cu atât de multe rețete video pe internet și cu atât de multe ustensile și echipamente de calitate cu care îți poți dota bucătăria. De asemenea, în familiile moderne, oricare dintre cele două jumătăți ale cuplului poate avea responsabilitatea (sau privilegiul?) de a găti, apropo de egalitatea de gen.

În vremuri de pandemie, cu mai puțin acces în restaurante, am descoperit toți că avem varianta comenzilor la domiciliu sau varianta în care gătim acasă. Cert este că, petrecând mai mult timp acasă și având mai puține variante de divertisment, toți am ajuns să fim mai des prin bucătărie – uneori protagoniști în acțiune, alteori doar beneficari ai preparatelor culinare. Și ne interesează tot mai mult modul în care arată și funcționează bucătăria, deci cele două elemente de bază pe care trebuie să le îndeplinească orice bucătorie modernă: funcționalitate și design.

De ce contează design-ul în bucătărie? Să nu uităm că alegem adesea restaurante după acest criteriu al eleganței, al ambianței, decorul contează enorm, este firesc să iubim frumusețea chiar și în obiectele din jurul nostru. De la exterior, energia pozitivă vine spre interior, ne face bine să petrecem timp în cadre cu design pe placul nostru.

Deci gata cu acele imagini cu bucătărie plină de aburi, cu oameni ultra transpirați și muncă stresantă. Bucătăria modernă este dotată nu doar cu mobilier frumos și ușor de întreținut, ci și cu produse electrocasnice cu design unic și eficiență desăvârșită. Un element de bază în bucătărie este hota, care trebuie în primul rând să fie suficient de performantă pentru a face față aburilor și mirosurilor din mâncare, iar pe de altă parte trebuie să se integreze în ansamblu și să fie chiar un element impresionant de design.

Aici intervine Faber, un producător pe care l-am descoperit mai recent. Pentru Faber, designul, tehnologia și calitatea sunt cele mai importante elemente, reușind de-a lungul timpului să trnsforme hota dintr-un accesoriu umil de mobilier într-un element esențial din echipamentul de bucătărie – sigur, elegant și funcțional. Desigur, avem nevoie și de siguranță în bucătărie, dar și de precizie în funcționare, iar o hotă trebuie să îndeplinească inclusiva aceste aspecte, pe lângă design.

hota 3

Merită să luați în calcul dotarea bucătăriei cu o hotă Faber, așadar vedeți gama de hote cu design exclusivist, eleganță și rafinament, capabile să transforme cu adevărat în bine aspectul fiecărei bucătării. Alegerea hotei este un aspect important în dotarea bucătăriei. Există mai multe tipuri de hote și le puteți integra ușor în ansamblu, alegând modelul potrivit.

hota1

Ideal este să optați pentru o anumită hotă atunci când alegeți mobilierul de bucătărie, însă dacă deja aveți mobilier modern și doriți un element modern și în ceea ce privește hota, veți putea să o înlocuiți pe cea actuală cu una dintre hotele Faber, o decizie care va duce la acea dorită transformare a bucătăriei. Pur și simplu, parcă și mâncarea va avea gust mai bun, căci va fi gătită cu mai multă plăcere într-o astfel de ambianță perfectă 😉

hota2