Xiaomi ajunge la cotă de piață de 20% în România în T4 2023, ca număr de unități vândute

Xiaomi ajunge la cotă de piață de 20% în România în T4 2023, ca număr de unități vândute

Xiaomi își consolidează poziția secundă la nivelul pieței românești, cu o cotă de 20% ca număr de unități la finalul perioadei octombrie-decembrie 2023, în creștere anuală cu 30%, potrivit celui mai recent raport al companiei de analiză a pieței de tehnologie Canalys.

Recent, compania a prezentat, la nivel local, seria Redmi Note 13, ce include cinci noi dispozitive ce extind populara gamă: Redmi Note 13 Pro+ 5G, Redmi Note 13 Pro 5G, Redmi Note 13 Pro, Redmi Note 13 5G și Redmi Note 13.

Cu îmbunătățiri semnificative ale sistemului de camere, designului, afișajului și procesorului, seria Redmi Note 13 continuă să reducă diferența dintre smartphone-urile de nivel mediu și cele de top, oferind durabilitate de top, o experiență fantastică și o capacitate de imagistică impresionantă – toate, la prețuri rezonabile.

În plus, compania a anunțat că sunt disponibile în România și alte trei produse AIoT care vor atrage atenția prin design-ul și prețurile atractive: Redmi Watch 4, Redmi Buds 5 Pro și Redmi Buds 5.

Xiaomi Corporation a fost înființată în aprilie 2010 și listată în componenta Main Board a Bursei de Valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de electronice de larg consum și producție inteligentă, cu smartphone-uri și hardware inteligent conectate printr-o platformă IoT.

Îmbrățișând viziunea noastră de „Make friends with users and be the coolest company in the users’ hearts”, Xiaomi urmărește continuu inovații, experiența de înaltă calitate a utilizatorului și eficiența operațională. Compania construiește fără încetare produse uimitoare cu prețuri oneste, pentru a permite tuturor să se bucure de o viață mai bună, prin intermediul tehnologiei inovatoare.

Xiaomi este una dintre cele mai importante companii de smartphone-uri din lume În iunie 2023, MAU al MIUI a atins aproximativ 606 milioane la nivel global. 654,5 milioane de dispozitive inteligente conectate la platforma sa (excluzând smartphone-urile, laptopurile și tabletele) la 30 iunie 2023. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 100 de țări și regiuni din întreaga lume. În august 2023, compania a ajuns pe lista Fortune Global 500 pentru a cincea oară, ocupând locul 360.
Xiaomi face parte din indicele Hang Seng, indicele Hang Seng China Enterprises, indicele Hang Seng TECH și indicele Hang Seng China 50.