Leica Optical Institute – parteneriat Xiaomi și Leica pentru progrese în aria imagisticii mobile

Leica Optical Institute – parteneriat Xiaomi și Leica pentru progrese în aria imagisticii mobile

Xiaomi, unul dintre liderii globali în domeniul smartphone-urilor, și Leica Camera AG au anunțat înființarea Xiaomi x Leica Optical Institute. Stabilirea acestui institut marchează o piatră de hotar importantă în industria smartphone-urilor. Cu tehnologia optică ca nucleu central, acest institut este menit să reunească o serie de științe interdisciplinare integrate, inclusiv imagistica digitală și tehnologiile AI.

Bazându-se pe munca depusă până acum, Xiaomi x Leica Optical Institute colaborează la dezvoltarea unui standard revoluționar de performanță optică pentru dispozitivele mobile, ridicând ștacheta atât din punct de vedere tehnologic, cât și al experienței utilizatorilor. Această inițiativă pune un accent puternic pe filosofie, tehnologie și experiența utilizatorului. Xiaomi 14 Ultra, un nou flagship în domeniul imaginii mobile, va servi drept prim reper în evoluția practică a acestui standard și este setat să ofere performanțe optice fără precedent în domeniul fotografiei mobile, lansarea sa fiind programată luna aceasta.

Xiaomi x Leica Optical Institute va promova inovația profundă în tehnologia optică a imaginii mobile, având ca obiectiv crearea unui sistem optic avansat în această eră a fotografiei mobile. Valorificând punctele forte ale ambelor companii, Leica și Xiaomi, institutul se concentrează pe patru factori tehnici principali: proiectarea unor lentile optice ultra-precise într-un factor de formă compact, obținerea performanțelor ideale în fotografia computațională, respectarea celor mai stricte standarde optice pentru lentile și cercetarea și aplicarea tehnologiei optoelectronice de ultimă generație.

Pentru a atinge acest obiectiv, Xiaomi și Leica au investit resurse semnificative și au format o echipă comună de peste 200 de experți. Peter Karbe, designer optic din spatele celei de-a patra generații de lentile de la Leica, inclusiv designuri iconice precum Noctilux și seria APO, va fi Expert Optic. Zeng Xuezong, Vicepreședinte Senior al Xiaomi Group și Președinte al Departamentului de Telefoane Mobile Xiaomi, va fi Director. Yi Yan, Șeful Echipei Tehnice de Software a Xiaomi Group, și Wang Xuanran, Director General al Departamentului de Camere Xiaomi, vor fi Directori Adjuncți.

Xiaomi oferă Institutului un sprijin robust pentru cercetare și dezvoltare. În prezent, sunt planificate trei laboratoare majore în Beijing, cu accent pe hardware-ul camerelor, imagine și evaluarea calității imaginii obiective și subiective. Având o suprafață totală de 2.644 m², acestea vor fi printre cele mai bune, mai mari și mai bine automatizate laboratoare de camere.

Partenerul și Președintele Xiaomi Group, William Lu, a declarat: “De peste o sută de ani, Leica s-a dedicat creării de lentile optice de renume mondial, reprezentând apogeul designului ingineresc optic complex și al măiestriei de fabricație rafinate. Xiaomi crede că lumina este fundamentul imaginii și reprezintă nucleul și oferă senzația de profunzime realității. Prin intermediul Xiaomi x Leica Optical Institute, vom valorifica și mai mult punctele forte ale ambelor părți, vom extinde continuu limitele capacităților optice de imagine mobilă și vom conduce constant în era fotografică mobilă”.

Matthias Harsch, CEO al Leica Camera AG, a declarat: “Parteneriatul nostru cu Xiaomi din ultimii doi ani a fost cu adevărat remarcabil. Împreună, am integrat cu succes experiența iconică a fotografiei Leica în lumea imaginii mobile, exemplificată de lentilele optice Leica Summilux co-proiectate. Sistemul optic din Xiaomi 14 Ultra reprezintă cel mai recent punct de reper al colaborării noastre, destinat să conducă viitoarea generație de imagine optică mobilă ca fiind cele mai bune lentile Summilux din domeniul mobilului până în prezent. Cu o moștenire care se întinde pe peste un secol, optica încorporează moștenirea tehnică a Leica. Prin înființarea Institutului Optic Xiaomi x Leica, suntem gata să reunim echipe de top din ambele domenii în domeniul opticii. Împreună, ne dedicăm deschiderii unei noi ere în optica imaginii mobile, depășind limitele fotografiei mobile și creând un sistem optic avansat de imagine mobilă adaptat epocii noastre contemporane”.

Xiaomi Corporation a fost înființată în aprilie 2010 și listată în componenta Main Board a Bursei de Valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de electronice de larg consum și producție inteligentă, cu smartphone-uri și hardware inteligent conectate printr-o platformă IoT.