Tehnologia FLOWX.AI, folosită de OTP Bank România pentru platforma digitală de creditare ipotecară dedicată brokerilor

Tehnologia FLOWX.AI, folosită de OTP Bank România pentru platforma digitală de creditare ipotecară dedicată brokerilor

OTP Bank România lansează o platformă modernă de creditare ipotecară, bazată pe tehnologia de ultimă generație FLOWX.AI. După doar 10 săptămâni de dezvoltare, noua platformă optimizează experiența de lucru a brokerilor parteneri, elimină necesitatea interacțiunilor fizice în sucursală și reduce semnificativ timpul de așteptare pentru clienții băncii.

Experiența de creditare intermediată de brokeri este simplificată radical de FLOWX.AI care, într-un ritm de dezvoltare de 4-8 ori mai rapid decât orice altă tehnologie, i-a permis băncii să consolideze și să integreze, într-o platformă digitală unificată, peste 35 de procese de business și 20 de sisteme și baze de date interne și externe băncii, precum ANAF, Biroul de Credite și Centrala Riscului de Credit.

“Cerințele clienților devin tot mai complexe, tehnologia evoluează rapid, iar sectorul bancar trebuie să se adapteze. Pentru a simplifica activitatea brokerilor parteneri și a îmbunătăți experiența clienților noștri, am lansat această platformă modernă de creditare ipotecară. Folosind tehnologia de ultimă generație FLOWX.AI, oferim o soluție inovatoare care se aliniază cerințelor actuale ale pieței, asigurând în același timp o procesare eficientă și transparentă a creditelor.”, declară Constantin Mareș, Chief Digital Officer OTP România.

“Băncile au nevoie să inoveze rapid, fără să trebuiască să își schimbe sistemele core existente. FLOWX.AI există ca să ofere băncilor o soluție flexibilă și versatilă, cu care să-și modernizeze rapid procesele, transformându-le în platforme digitale unificate pentru clienți și angajați. Înainte de FLOWX.AI, singurele alternative erau fie soluții punctuale rigide, fie eforturi de dezvoltare costisitoare care, ulterior, creșteau exponențial volumul de lucru și costurile de mentenanță.“, afirmă Ioan Iacob, CEO și cofondator FLOWX.AI.

Noua platformă digitală a OTP Bank România crește substanțial eficiența operațională, oferindu-le brokerilor parteneri un flux digital transparent și colaborativ, de la momentul inițierii procesului de creditare și până la aprobarea creditului ipotecar. Funcționalitățile platformei, care, ulterior, pot fi extinse extrem de ușor, fără a afecta sistemele și dezvoltările existente, simplifică modul de lucru și colaborarea brokerilor cu angajații băncii.

Brokerii au acum posibilitatea de a documenta profilul clientului, încărca și gestiona documentele personale și acordurile semnate, evalua eligibilitatea clientului prin prescoring, genera oferte și simula costurile creditului și planul de rambursare. Ei pot, de asemenea, transfera fișiere către ofițerii de credite și colabora direct cu aceștia. Angajații băncii beneficiază de o interfață comună, care le pune la dispoziție instrumente rapide pentru evaluarea documentației, comunicarea continuă cu brokerii și gestionarea solicitărilor, ofertelor și discount-urilor.

FLOWX.AI este partener strategic al grupului OTP pentru accelerarea transformării digitale și a inovației. Datorită platformei, OTP Bank România a reușit să acomodeze rapid, în soluția digitală oferită clienților, orice schimbare apărută în strategia de produs.

FLOWX.AI joacă un rol-cheie în transformarea ecosistemului de servicii financiare. Platforma integrează rapid orice sistem existent în interiorul instituțiilor financiare, dar și sisteme terțe, oferind o bază consolidată pentru a construi platforme digitale moderne. În acest mod, instituțiile financiare pot dezvolta rapid produse digitale noi și își pot extinde soluțiile curente.

OTP Bank România este subsidiara OTP Group, o bancă universală cu o prezență foarte bună în Europa Centrală și de Est, care oferă soluții financiare complete, fiind activă atât în segmentul retail, cât și corporate. După patru ani de creștere constantă și considerabilă pe toate liniile de afaceri, OTP Bank România trece către un proces de consolidare a portofoliului și operațiunilor. Cu o echipă care îmbrățișează schimbarea și își valorifică potențialul, OTP Bank România construiește o cultură a încrederii la fiecare nivel al organizației. În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors și Fundația OTP Bank România.

FLOWX.AI revoluționează tehnologia bancară cu o modernizare bazată pe inteligență artificială. Fondată în 2021, FLOWX.AI este prima tehnologie de modernizare și integrare bancară end-to-end care facilitează și accelerează modernizarea platformelor și a infrastructurii digitale bancare. Prin tehnologia AI Core în curs de brevetare, FLOWX.AI ajută băncile să construiască experiențe digitale moderne care se integrează ușor cu sistemele lor existente, facilitând apoi modernizarea sistemelor și a infrastructurii de bază. În doar 3 ani, FLOWX.AI a dovedit că instituțiile financiare pot dezvolta în doar câteva săptămâni ceea ce realizau în ani de zile și, astfel, pot avea un rol semnificativ în revoluția AI care redefinește și modernizează industria financiară.

FLOWX.AI este folosită de companii mari și complexe din domeniul serviciilor financiare, precum Banca Transilvania, OTP Group, Vienna Insurance Group.