Cardul de credit WIZZ Bancpost MasterCard World – dupa ce s-a despartit de BCR, WIZZ Air s-a cuplat cu Bancpost intr-un co-branded premium

Cardurile co-branded cu Wizz Air au disparut din oferta BCR anul trecut, se pare ca datorita slabei performante si pentru ca BCR si-a pregatit un sistem propriu de fidelizare cu cashback (vedeti www.bundeplata.ro). In acest context, Wizz Air s-a cuplat cu Bancpost pentru a lansa un card de credit nou, co-branded, cu un sistem special de marketing – fidelizare.

bancpost wizz airCeea ce este FOARTE interesant si profitabil pentru clienti este ca noul card, usor accesibil oricui are un loc de munca, este un card premium de la Mastercard – un card Mastercard World, un card exclusivist ca si concept (parte a Mastecard Elite). Spre exemplu, Raiffeisen Bank propune un astfel de card de credit Mastercard World clientilor sai Premium Banking, solicitand 500 lei / an taxa de administrare… in acest timp, cardul WIZZ Bancpost MasterCard World nu are taxa de emitere si are un cost de administrare de 45 de lei / an (si zero pentru card suplimentar).

Sistemul de fidelizare este foarte generos: daca zburati cu Wizz Air, este chiar convenabil (puteti zbura gratis). Cand folositi cardul la orice cumparaturi (la POS sau online), primiti 2% din sumele cheltuite sub forma de puncte si apoi credit pe contul online Wizz Air. Puteti folosi banii pentru reduceri la bilete. In plus, cand achitati servicii Wizz Air (bilete de avion etc), primiti 4% bonus in acelasi sistem. Mai mult: primiti 25 de lei bonus pe an (daca faceti macar o cumparatura online de bilete Wizz Air).

Un plus foarte important: avand cardul, primesti acces gratuit in WIZZ Discount Club si aveti permanent 45 lei reducere suplimentara la orice bilet Wizz Air (deci 90 lei / persoana la dus-intors). Partea frumoasa: daca aveti insotitori cand calatoriti si le cumparati biletele online, TOTI primiti discountul acesta.

Partea cea mai interesanta este, cum spuneam, faptul ca vorbim de un card Mastercard World: pe langa reduceri si promotii exclusive la multi comercianti (in general din zona de lux), aveti acces gratuit in MasterCard Business Lounge in Aeroportul Henri Coanda (si, momentan, si in Aeroportul din Viena). Accesul costa altfel in jur de 25-30 de euro / intrare, din cate stiu (ceva de genul acesta).

mastercard otopeni

Este amuzant ca un alt card de credit co-branded emis in Romania de o banca impreuna cu o companie de aviatie, cardul emis de UniCredit Tiriac Bank si Lufthansa in programul Miles & More, este un card Gold, deci mai slab, care nu face parte din categoria premium (Mastercard Elite) din care face parte Mastercard World. Asadar, sa zicem ca pe Aeroportul Otopeni sunt in acelasi timp doua persoane: una zboara cu Wizz Air (low cost, plateste poate si cateva zeci de euro pe zbor) si alta zboara cu Lufthansa sau alte companii partenere Miles & More (plateste poate sute de euro). Daca au cardurile de credit cu sistem de fidelizare apartinand companiilor cu care zboara, pasagerul Wizz Air poate sta gratuit in in MasterCard Business Lounge (impreuna cu un insotitor), in timp ce pasagerul Lufthansa trebuie sa plateasca daca doreste sa intre in Lounge, avand doar un discount cu cardul Gold 🙂 Funny, nu-i asa? Marketingul este surprinzator uneori, recompensele nefiind proportionale cu cheltuielile efectuate.

In fine, cred ca este o afacere foarte buna sa faceti un card WIZZ Bancpost MasterCard World, daca zburati macar o data pe an cu Wizz Air. Dar aveti grija, nu le ingrasati profitul celor de la Bancpost: folositi cardul doar la cumparaturi si returnati lunar banii cheltuiti, pentru a beneficia de 0% dobanda si 0% comisioane (platiti doar 45 de lei / an, dar ii recuperati din cashback si castigati mult mai mult). Calatorii placute! 😉