Tripla Frontiera – un loc unde apa separa 3 tari, o intersectie naturala

tripla frontiera pozaAti auzit de Tripla Frontiera? In engleza este The Triple Frontier, insa mai populare sunt denumirile din spaniola (La Triple Frontera) si portugheza (Tríplice Fronteira). Este granita naturala dintre 3 tari din America de Sud: Paraguay, Argentina si Brazilia. Granita este formata de confluenta raurilor Iguazú si Paraná.

Cei care vor sa viziteze aceasta zona pot ajunge in orasele din apropiere, cel mai mare fiind Ciudad del Este, in Paraguay, care are in jur de 390.000 de locuitori. Turismul in zona este destul de dezvoltat, existand multe obiective de vizitat (naturale si nu numai). Din pacate, activitatile de terorism umbresc aceasta zona minunata, facand ca numarul de turisti sa fie mai mic decat ar fi fost in conditii de siguranta mai mare.

Sunt putine de spus, multe vazut. Iata o fotografie (via Wikipedia) realizata in decembrie 2006 din Puerto Iguazu, Argentina. In dreapta este Brazilia, iar in stanga-sus este Paraguay. In departare, sus, se vad niste cladiri inalte… acolo este Ciudad del Este, Paraguay. Frumos peisaj pentru decembrie, nu-i asa? 🙂

tripla frontiera the triple frontiere

Am aflat ca mai exista o Tripa Frontiera tot in zona. Tres Fronteras in spaniola si Três Fronteiras in portugheza, deci denumiri diferite fata de cele de mai sus, se refera la frontiera dintre Brazil, Peru si Colombia. De unde rezulta ca Brazilia are doua triple frontiere, ambele fiind zone turistice apreciate.