Vacante de vara – early booking, conceptul care ieftineste vacantele

vacanta greciaVara este, probabil, cel mai asteptat anotimp. Indiferent de preferintele de calatorie, vara poti face aproape orice. Si, bonus, ai si mai multe sanse de concediu, mai ales in luna august, cand multe domenii se realaxeaza. Fie ca iti place sa mergi la mare, fie ca adori sa explorezi muntele sau iti place sa calatoresti in tari indepartate, in inima naturii sau in agitatia urbana a metropolelor europene, vara este un aliat bun in calatorii. Bagajul va fi si el mai redus, deci ai mai multa mobilitate – iti poti lua cu tine doar strictul necesar. In plus, nu exista drumuri blocate, trasee inchise sau zboruri in stand-by. Cu mici exceptii, vara te tine departe de surprize neplacute atunci cand vine vorba de calatorii.

Fiind atatea motive de vacanta, evident ca asta inseamna ca vara este sezon de calatorii, deci si preturile sunt mai mari, in general, decat in alte perioade. Daca alegi intervalul iulie-august la mare, evident ca vei primi preturi maximale. Exista si o solutie pentru a te proteja de cheltuieli excesive: early booking, sistemul prin care rezervi si platesti din timp, primind un discount substantial. Solutia este dedicata celor care se hotarasc din timp si, prevazatori, isi planifica vacanta cu mai multe luni inainte.

viotop travel logoConceptul de early booking este promovat si de agentia de turism Viotop Travel, care detine practic un magazin online de calatorii, bine pus la punct, un one-stop-shop in materie de turism: www.viotoptravel.ro. Pentru perioada de vara, destinatiile cele mai alese de romani sunt, asa cum ne-am obisnuit, Grecia, Bulgaria si Turcia (si Romania, ca doar suntem deja aici).

Astfel, una dintre variante pentru cei ce doresc un sejur la mare pe timp de vara, fara a calatori departe de Romania, ar fi Nessebar, din Bulgaria, unde ai nu numai mare si plaja (la fel ca in mult mai popularele Albena si Nisipurile de Aur), ci un oras istoric, impresionant. Va fi o vacanta completa, combinand plaja cu explorarea unui loc unic. O varianta pe placul tuturor ar fi si Corfu, insula din Grecia care te face sa crezi ca esti intr-un paradis exotic – aici s-au filmat, de fapt, si multe filme a caror actiune se petrece, teoretic, in insule indepartate. Daca nu ai ajunge atat de usor si daca nu ai putea plati in euro, ai putea crede ca esti cu adevarat in insule apropiate de cu totul alte continente.

Si pentru ca am amintit de Viotop Travel, mentionez ca le-am studiat cu atentie siteul, incarcat cu tot felul de facilitati, informatii si instrumente utile, inclusiv posibilitatea de chat online (chiar si duminica, am fost abordat in caz ca am intrebari). Am observat ca au si aplicatie pentru iOS si Android – astfel, poti naviga online si de pe dispozitivele mobile, poti rezerva o vacanta in timp ce esti poate chiar in alta vacanta 🙂