Fa-ti bagajele si mergi ACUM la aeroport. Unde vei zbura?

genti voiaj bilete avion roMai vezi prin filme oameni care fac lucruri nebunesti, pe care oamenii normali (a se citi banali) nu prea le fac. De exemplu, cum ar fi sa renunti la programul tau normal, sa-si iei cateva lucruri intr-un mic bagaj (sau deloc), sa te urci intr-un taxi si sa mergi la aeroport, acolo unde sa alegi o destinatie asa cum vei decide pe moment. Si sa pleci intr-o vacanta fulger, cu zambetul pe buze, punand Stop la viata ta normala.

Mi s-a intamplat si mie sa visez ceva de genul acesta, dar la un grad mult mai scazut. Sa va povestesc: eram in Graz (Austria) si hotelul era chiar langa gara de trenuri. In Austria, garile sunt mini-mall-uri / centre comerciale, asa este si in Graz. Am iesit seara la cumparaturi si la o prajitura si am trecut pe langa tabela cu plecari. Am ramas cateva minute sa ma gandesc cum ar fi sa ma urc intr-un tren si sa pornesc, desi era neplanificat, intr-o calatorie fulger. Pe tabela figurau trenuri catre mari orase din Europa, atat de aproape de mine, la un tren distanta… trebuia doar sa ma urc si apoi sa cobor. Fabulos! Orase pe care nu le-am vazut si pe care mi-ar placea sa le vad… Mi-am savurat prajitura, mi-am luam cumparaturile si am plecat spre hotel. Oarecum trist, nu? Chiar daca oricum vacanta in sine era extrem de placuta, caci Graz este un oras in care m-as intoarce macar o data in viata.

bileteavion logoMa gandeam, totusi, cum ar fi sa decid destinatia direct la aeroport. In mod normal nu este rational (economic) sa faci asta, pentru ca vei plati mai mult pentru bilete. Mult mai recomandat este sa rezervi direct online, de pe site-uri specializate de bilete de avion, precum www.Bileteavion.ro. Dar, sa zicem ca as castiga un premiu, un voucher din partea Aeroportului Otopeni, cu care as putea alege orice zbor, de la orice companie, oriunde, cu plecare din Bucuresti. Dar azi, doar azi, maine expira. Interesant, nu? 🙂

Sunt atat de multe locuri interesante de vizitat, incat este greu sa alegi. Probabil as vrea un loc indepartat, gen Rio de Janeiro sau New York. Sau poate Hong Kong. Cu siguranta insa mi-ar placea sa zbor in multe orase din Europa, de la Amsterdam la Barcelona sau Manchester. Sa nu uit de “clasicele” Londra si Paris, pe care inca nu le-am vazut. Dar mi-ar placea sa ajung si in Porto sau Bolognia, in Madrid sau Moscova. Si Sankt Petersburg, sa nu uit de acest oras de care am auzit ca este impresionant. Pe drum, as mai trece prin Budapesta, prin Viena, prin Munchen si Praga, orase care imi plac atat de mult – m-as muta oricand in oricare dintre ele, daca nu ar fi diverse bariere (financiare, de limba, de familie…).

Greu sa ma hotarasc. Unde as zbura? Ar trebui sa decid la intamplare? Mai bine imi ofereau un voucher spre o anumita destinatie, uneori este rau sa poti alege… Daca as putea zbura chiar acum undeva, m-as duce in… Bruxelles. Gata, am decis! De aici, iau trenul si ma plimb prin multe alte locuri superbe din Europa 🙂