Curatenie de primavara – cum ramane cu noi?

Mereu mi s-a parut neportivita sintagma “curatenie de primavara”, ca toate lucrurile care trebuie parca facute doar in anumite momente. De ce curatenie de primavara si nu de toamna, iarna sau vara? Doar primavara trebuie sa faci curatenie? Probabil ca acest obicei al curateniei de primavara tine si de pregatirea casei inainte de Paste. Curatenie trebuie sa faci, pana la urma, de multe ori, chiar daca o curatenie / ordine generala nu faci chiar in fiecare zi. Daca stai la casa, are ceva mai mult sens “curatenia de primavara”, caci, dupa o iarna cu zapada si inghet, casa mai are nevoie si pe afara de ceva renovare si improspatare.

In fine, voiam sa ajung la altfel de curatenie, mult mai importanta: cea a noastra pe interior. Si nu ma refer la suflet, ci fizic, la corpul nostru pe care obisnuim sa-l maltratam in diverse feluri, in special prin mancare, vicii, obiceiuri nesanatoase. Asadar, macar primavara, cand toate revin la viata, ar fi un moment bun pentru niste analize, sa vedem cum stam. Daca e bine, este foarte bine. Daca nu e bine, macar stim ce avem de facut, cum sa ne reparam, ce lucrari de service sunt necesare pentru a “supravietui” inca un an in conditii cat mai bune. Este mai usoara preventia decat tratarea, din toate punctele de vedere.

Hilmi clinicaUna dintre clinicile care promoveaza controalele periodice este Hilmi, un brand destul de puternic in Bucuresti pe piata medicala, din cate am observat. Sunt prezenti uneori si pe site-urile cu oferte de reduceri, astfel ca aveti sansa la preturi promotionale in unele cazuri. Am o gama larga de specialitati, de la stomatologie la ginecologie si psihologie. Le-am remarcat prezenta cand am mai trecut prin Piata Victoriei, pe strada Buzesti, spre McDonalds.

Exista multe clinici acum, in toate orasele, in toate cartierele. Deci, scuze nu avem. Fiind concurenta mare, nici preturile nu sunt mari, mai ales daca va uitati pe internet, pe siteurile clinicilor si pe alte siteuri de oferte, unde exista in mod regulat oferte promotionale. Pana la urma, sanatatea ne-o subrezim in fiecare zi in timp ce muncim, deci o cota merita sa alocam si pentru ea. Daca ar fi vorba mereu de preventie, ar fi perfect.

Tot in perioada asta, mai ales pentru cei mai carnivori (sau pasionati de produse de patiserie / cofetarie abundente in colesterol si zahar), o detoxifiere poate fi extrem de benefica. Am incercat si eu acum vreo 2-3 ani cu un produs de tip Colonhelp / Detoxicolon, dar nu m-am tinut de tot “tratamentul”. Imi propun insa sa recidivez 🙂