Balcic, locul meu preferat de evadare – biroul de pe plaja

In niste veri din anii anteriori, se intampla sa evadez din cand in cand de la munca obisnuita de birou, sa-mi iau laptopul, telefonul si cateva haine (cat incape intr-un rucsac alaturi de laptop si incarcatoare) si sa ma opresc in Balcic. De la Vama Veche, in maxim 2 ore ajungi la hotel. In Balcic, te poti caza la diverse vile ale localnicilor, dar existe numeroase hoteluri mai mari sau mai mici, majoritatea discrete, bine incadrate in peisaj. Multe sunt afaceri de familie, unde lucreaza si bunicii, si nepotii.

balcicSi toata lumea parca este linistita in Balcic, timpul in sine se misca mai incet si asta imi place teribil. Zilele par a fi mai lungi, timpul se intinde, ca mozarella topita pe pizza. De cand am fost prima data in Balcic, m-am indragostit de acest taram ex-romanesc. Bulgarii si romanii par a fi aici cei mai buni prieteni, nu ai zice ca este un teritoriu cu atat de multa incarcatura istorica. Turisti sunt din foarte multe tari, dar romanii sunt sigur in top, caci multe restaurante au meniuri in limba romana si chiar ospatari (bulgari) vorbitori de limba romana (asa cum vorbeste Iliescu engleza).

In anumite momente, se intampla sa fiu pe plaja din Balcic si sa imi sune telefonul cu chestiuni de munca. Fiind liniste si pace (fara muzica tare, asa cum este pe unele plaje din Romania), nimic nu imi trada prezenta pe plaja si chiar ma amuza ca eu eram in slip, la soare, cu capul eventual protejat de vreo umbrela, iar interlocutorii mei se aflau la birou, imbracati la costum 🙂 Incercam si eu sa am o voce neutra, de office, caci evident ca nu stiau decat apropiatii mei ca ma aflu intr-o pseudo-vacanta.

Si totusi, nu era 100% vacanta, caci laptopul ma astepta in camera de hotel si o parte din zi lucram. Dar nimic nu este mai frumos cand lucrezi decat ca, atunci cand iesi din “birou” sa pasesti direct in vacanta, sa mergi pe la terase, sa urci muntii albi din Balcic si sa te opresti pe plaja. turism aerotravel

Reteta sigura pentru calatorii memorabile se bazeaza in primul rand pe locul pe care il alegi. Imi voi aminti mereu Balcic cu mare placere, chiar daca am calatorit si in destinatii mai “cool” precum Atena sau Budapesta, orase fantastice evident. Imi plac foarte mult locuri diferite categoric intre ele, pentru ca si in privinta persoanelor, avem prieteni diferiti, nu-i asa? Ne plac diverse tipuri de persoane, asa cum ne plac locuri diferite si activitati care nu sunt asemanatoare, dar probabil devin complementare.

Vara aceasta imi propun sa ajung din nou in Balcic, macar un final de saptamana. Evident, laptopul si telefonul nu vor lipsi. Din fericire, roamingul este acum atat de ieftin 🙂