miniPRIX – magazin online romanesc de incaltaminte si imbracaminte ce se transforma in mall online

In presa financiara, proprietarii magazinului online miniPRIX.ro, un brand destul de vizibil in comertul electronic, recunosteau ca online-ul le-a ajutat foarte mult afacerea in ultimii ani, in perioada de criza economica. miniPRIX detine si magazine fizice in Bucuresti, care de asemenea reusesc performante deosebite, precum magazinul din zona Piata Romana.

miniprix discountminiPRIX.ro este un proiect romanesc, intr-o piata de magazine online de imbracaminte si incaltaminte dominata de branduri sau concepte din strainatate, multe dintre ele subsidiare ale unor companii multinationale, exponente locale ale unor business-uri internationale. miniPRIX.ro se pozitioneaza pe segmentul economic, oferind preturi mici la majoritatea produselor si deruland frecvent campanii promotionale. miniPRIX se pozitioneaza astfel drept discounter pe piata online de imbracaminte si incaltaminte, fapt ilustrat prin sintagma “discount concept”.

Din ce am observat, au un departament de marketing extrem de activ, cu promotii bine concepute – au avut adesea inclusiv promotii locale, adica adresate clientilor din anumite judete, un concept mai rar intalnit in e-commerce. Activitatea de baza este comercializarea de produse de incaltaminte si imbracaminte, asadar de la pantofi cu toc inalt si pantofi cu talpa joasa si pana la bluze si camasi.

Interesant este ca, de ceva timp, miniPRIX.ro se concentreaza si pe extinderea gamei de produse prin transformarea intr-un mall online, in parteneriat cu alti furnizori de produse si servicii. Astfel, in oferta magazinului au aparut detergenti, produse pentru copii de la Pampers, electronice, electrocasnice si IT, alimente, carti, produse pentru casa si gradina, echipamente fitness, cosmetice si alte produse de ingrijire. Mai exact, genul de magazin all-in-one, care se bazeaza insa pe parteneri ce completeaza gama principala de produse a magazinului.

miniPRIX a dezvoltat online si o sectiune dedicata serviciilor de turism – bilete de avion, cazare, rent a car, croaziere si chiar bilete de tren pe rute externe. Pentru a sustine aceasta zona, am remarcat o promotie extrem de bine gandita, valabila in aceasta perioada: cei care cumpara servicii de turism (rezervari cazare in camere de hotel sau rezervari bilete de avion) primesc 25% discount la produsele de imbracaminte si incaltaminte din magazinele offline miniPRIX plus un loc de parcare gratuit, timp de 10 zile, in parcarea magazinului miniPRIX Otopeni. Astfel, promotia este ideala pentru cei care vor sa mearga in vacanta cu avionul, dar care doresc sa ajunga la aeroport cu masina proprie. Extrem de bine gandit!

Magazinul mizeaza si pe o prezenta solida in social media, precum si pe aplicatia mobila miniPRIX disponibila in App Store si G-Play.