Shopping in tara sau in afara?

Foarte des se discuta despre oportunitatea shoppingului in afara tarii – este mai rentabil sa faci cumparaturi de imbracaminte si incaltaminte in marile orase europene, decat in magazinele din Romania? In general, comparatia ia in calcul magazinele din mall-uri si pe cele de pe principalele artere comerciale.

De cele mai multe ori, reportajele de la TV si din presa ofera mai multe argumente pentru a face shopping in afara tarii: preturi mai mici la brandurile celebre, mai ales in perioadele de reduceri; varietate mai mare si servicii mai prietenoase; branduri care in Romania sunt deloc sau foarte rar disponibile; placerea unei calatorii in sine, caci alaturi de shopping vei avea timp si pentru a vizita locuri cosmopolite in marile orase europene.

tinar foto palarie femeieAsadar, shoppingul in Romania nu prea are sanse de castig intr-o astfel de “competitie”, dar ramane varianta pentru cei care, din motive de timp sau din motive de bani, nu isi permit sa mearga prea des in calatorii in Austria, Italia sau in alte tari preferate de romani intr-un asemenea context.

Totusi, putini iau in calcul in astfel de analize varianta shoppingului online. Poti cumpara din magazinele online din Romania si din strainatate orice iti doresti, fara a te deplasa si fara a cheltui bani pe transport, cazare si pe alte servicii. Cine s-ar deplasa in Viena pentru o pereche de manusi, daca nu are nevoie in acel moment si de multe alte articole de imbracaminte sau incaltaminte? Online, te poti “deplasa” in orice magazin doresti, fara a avea limite in privinta cumparaturilor.

Este de preferat sa alegi magazinele online din Romania. Vei cumpara poate palarii elegante, lenjerie intima, geci de iarna, ghete sau – de ce nu – echipamente pentru sporturile de iarna, fara sa ai grija transportului: cele mai multe magazine electronice romanesti suporta costul de livrare la atingerea unui anumit prag valoric. Chiar si daca vei cumpara un articol foarte ieftin, oricum livrarea va costa foarte putin, comparativ cu situatia in care comanzi din strainatate. In plus, primesti comanda foarte rapid, prin curier, simplu si comod.

Magazinele online din Romania isi asteapta clientii cu reduceri foarte mari aproape permanent. Esti in cautare de pantofi senzationali pentru o petrecere sau o nunta? Vrei niste genti care sa iasa din rutina, niste super genti pentru super femei, care sa atraga privirile in orice context? Online, totul este usor accesibil. Cumparand din magazine online din Romania, ai inclusiv garantia de retur, impusa de legislatia nationala, deci faci shopping protejat, fara riscuri.