Bijuterii handmade – de la hobby la activitate profitabila

Pe la finalul verii trecute, de mai multe ori am vazut prin parcuri fetite care isi improvizasera “taraba” sub forma unei pietre mai mari pe care erau expuse bratari din margele. Ba chiar era afisat si pretul – 1 leu / bucata. Am inteles chiar ca faceau si la comanda, pe masura clientului si conform cerintelui acestuia… culori, modele, tipuri de margele etc. Mi-a placut ideea antreprenoriatului pentru copii, asa cum am vazut adesea prin filme, cu standurile de limonada.

Ulterior, am aflat de conset-colier-si-cercei~451fectionarea de bratari de acest timp de la fata unor prieteni, care avea deja mai multe creatii personale si care facuse inclusiv cadouri pentru prietenele ei. Intr-un hipermarket, am vazut ca seturile de confectionat bratari au deja o zona dedicata, fiind probabil “la moda” printre cei mici.

Insa bratarile handmade nu sunt doar joaca de copii, pentru ca tot mai des vad si pe Facebook cunoscuti care posteaza astfel de articole realizate manual, unii trecand deja de la hobby la o activitate din care castiga si bani. Probabil mai intai este un part-time, dar in timp se poate dezvolta ca un job principal sau chiar drept afacere autentica. Cu netul alaturi, ai un canal de vanzare care nu cunoaste limite. Retelele sociale si forumurile te ajuta sa te faci cunoscut, iar daca iti deschizi si un magazin online, atunci esti un adevarat antreprenor.

bratara-indoneziana-din-argint-tibetan-margele-bleu-si-charm-dragon~878Din margele, pietre semipretioase si fel de fel de elemente (unele chiar improvizate) poti realiza nu doar bratari, ci si coriele, cercei, inele. Gasesti chiar pe internet materii prime ieftine, caci poti comanda online margele si alte accesorii de bijuterii pe care doar trebuie sa le imbini intr-un mod cat mai atractiv.

La targurile handmade pe care le observ uneori prin mall-uri, numarul expozantilor este in crestere, semn ca piata de specialitate se dezvolta, cererea si oferta cresc permanent. Confectionarea de bijuterii este pana la urma o arta, caci nu lucrezi pe banda rulanta, practic tot ceea ce faci este unic. Imi plac unele articole handmade pe care le-am vazut, chiar daca nu port accesorii de acest gen. Mi se par insa foarte potrivite pentru a fi facute cadou.

1 Comment

  1. bijuteriile mereu reprezinta o componenta esentiala a tinutei noastre fie ca e vorba de un colier sau o bratara sau un simplu inel … unele bijuterii pe care ni le dorim le putem creea si uneori ne dorim bijuteriile noastre sa reprezinte ceva anume.. putem sa ne cautam simboluri favorite sau sa vrem culori anume . orice ne am dorii sunt designeri care se ocupa cu implinirea visurilor noastre si aici gasesti niste idei super oferite GRATUIT forever-young.ro/index.php/bijuterii multumim

Comments are closed