Piata de evenimente se misca bine din nou

Cu unele transformari post-criza evidente in foarte multe domenii de business, piata de evenimente pentru companii se misca bine din nou. Au fost niste ani mai tulburi (vreo 2-3 maxim), apoi totul si-a mai revenit. Companiile mari sunt obligate sa cheltuiasca, sa se miste, sa se promoveze, sa-si fidelizeze angajatii, colaboratorii, partenerii, furnizorii, clientii.

petrecere firmaDe la evenimente de PR si pana la conferinte de business, de la evenimente stil congres la altele tip corporate party, toate sunt vitale pentru existenta “corecta” a unei companii pe o piata cu concurenta acerba, asa cum este cea din Romania pe foarte multe segmente de activitate. Abia in ultima perioada au inceput sa se mai faca achizitii si fuziuni mai sonore (iesirile din Romania ale Volksbank, Millennium Bank, ENI – Agip, RBS Bank, Citibank, AXA Asigurari etc.), piata ramane una foarte stransa.

S-a mai schimbat comportamentul companiilor mari, toate se gandesc mai mult la cheltuieli, toate sunt “zgarcite” si incearca sa faca totul posibil sa taie din costuri, acolo unde se poate. Cu toate acestea sau poate tocmai din acest motiv, fimele specializate in organizarea de evenimente s-au dezvoltat, facand echipa buna mai ales cu unele corporatii, dar si cu IMM-uri cu pretentii de dezvoltare accelerata.

De la identificarea locatiei si pana la catering, invitatii, entertainment, totul trebuie sa fie perfect la un eveniment de business, iar companiile specializate au expertiza pentru solutii de calitate, la preturi bune. Nu este deloc usor sa apari pe aceasta piata, ai nevoie de recomandari, de un “CV” cat mai bun. In acelasi timp, ai nevoie de servicii eficiente, la un cost corect.

Tot mai multe corporatii investesc si in zona de HR, prin evenimente dedicate personalului. Angajatii sunt astfel fidelizati, recompensati si uneori instruiti in acelasi timp. Unele evenimente au caracter festiv, in timp ce altele au eficienta directa in zona de implementare a anumitor strategii. Granita dintre unele evenimente precum cele de mai sus si partea de team-building este foarte mica in unele situatii.