De ce este Mobil 1 un brand atat de impresionant in industria auto

Nu sunt deloc un expert auto, insa ma pot considera un cunoscator al brandurilor, partial si in domeniul auto. Am auzit de multa vreme de marca Mobil 1, cu mult timp inainte sa cunosc faptul ca este doar una dintre gamele celor de la Mobil, la randul sau parte a brandurilor din cadrul ExxonMobil.

Mobil 1 este o expresie a perfectiunii in domeniul lubrifiantilor pentru autoturisme. Sunt uleiuri sintetice, adica mult mai bune decat uleiurile conventionale. Acestea din urma “necesita ceva timp pentru a circula, frecare dintre partile nelubrifiate cauzand uzura. In contrast, Mobil 1 pompeaza rapid si circula usor chiar si la -50 de grade Celsius, protejand toate partile mobile ale motorului”, se mentioneaza pe starlubricants.ro, website-ul oficial al celor de la Star Lubricants, distribuitor autorizat al lubrifiantilor Mobil in Romania.

De ce este Mobil 1 un brand atat de impresionant? Pentru ca de zeci de ani s-a caracterizat prin inovatie permanenta, pe masura ce si motoarele au inglobat avans tehnologic. Masina de astazi este una “smart” (si nu ma refer la brandul de masini cu acelasi nume), un computer pe roti. Totusi, unele principii au ramas valabile inca din perioada in care Ford se “duela” cu fratii Dodge si cu alti promotori din domeniu. Astfel, un ulei de motor foarte bun precum acesta chiar face diferenta pentru masini.

Mobil 1 este recunoscuta si prin legatura cu Formula 1, adica varful industriei auto. Echipa McLaren-Honda Formula 1 este partenera Mobil 1 de peste 20 de ani, un parteneriat care nu este doar de imagine, ci si unul tehnic: uleiurile Mobil 1 sunt utilizate pentru masinile echipei McLaren. Conform website-ului McLaren, in acesti 20 de ani, parteneriatul McLaren-Honda si ExxonMobil a adus si rezultate clare: 231 de clasari pe podium, 78 de victorii si alte reusite impresionante.

mobil 1 honda