Numarul de masini vandute in Romania este in crestere, insa viitorul este… electric

Dupa niste ani extrem de dificili, piata auto din Romania pare sa isi revina. Interactionez in ultima vreme tot mai des cu stiri pozitive lansate de marcile auto si de importatorii principali din tara noastra. Cei mai multi se lauda cu cresteri ale vanzarilor de masini noi in 2015, comparativ cu anul precedent. Si vorbim de cresteri notabile, mai ales la unii producatori din industrie (zeci de procente). Pe de alta parte, creste mai departe numarul de masini second-hand din parcul auto national, caci preturile pe acest segment sunt mult mai accesibile.

drpciv

Conform datelor drpciv, in prima parte din 2015 s-a inregistrat o crestere de 15% a numarului total de automobile inmatriculate in tara noastra. In caz ca nu stiati, este vorba despre Directia Regim Premise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor – o divizie a Ministerului Afacerilor Interne. Multi tineri (viitori) soferi cauta online teste drpciv, pentru a-si testa cunostintele si pentru a-si creste sansele la examenul auto pentru carnet.

Oricat de bine ai conduce (practic), trebuie mai intai sa treci de testul teoretic, unde este necesara o atentie foarte mare – intrebarile sunt formulate astfel incat sa solicite o capacitate mare de analiza a situatiei prezentate, uneori chiar exista “capcane”; chiar daca de fapt ai cunostintele teoretice, poti sa ratezi testul daca nu abordezi testul cu atentie la fiecare detaliu. Exista online posibilitatea de a raspunde oricand la astfel de teste asemanatoare celor din examenul propriu-zis. Ca de in orice alta situatia, munca / excersarea va face diferenta intre admis si respins.

Cat de mult va mai creste numarul de masini? Daca in Bucuresti suntem obisnuiti cu traficul in coloana mai ales la anumite ore ale zilei, iata ca si in alte orase apar fenomene asemanatoare in ultima perioada – aglomeratie, nervi – tot “meniul”. Acum, ca s-au mai ieftinit benzina si motorina, parca si mai multa lume iese in trafic 🙂

Un lucru bun (cred) este ca viitorul industriei auto este… electric. La cele mai recente saloane auto internationale, producatorii de top s-au intrecut in a anunta viitoare modele de masini electrice, tot mai performante. Mai sunt si cei de la Tesla care au sanse mari de a influenta puternic industria auto, daca reusesc sa lanseze super-masini electrice la preturi decente, asa cum si-au propus pentru anii viitori. Atat timp cat energia electrica se produce intr-un mod responsabil (macar partial), cred ca este un lucru bun pentru mediu. Vom avea si orase mai putin poluate. Un singur lucru ma ingrijoreaza in aceasta privinta: care va fi viitorul unor tari care acum isi bazeaza economia pe petrol si cum va influenta asta economia si mai ales pacea globala…

3 Comments

  1. Andreea

    cred ca mutarea catre masinile electrice se va face treptat, iar petrolul isi va gasi alte intrebuintari

  2. Marius

    Nu stiu daca se va trece chiar asa de repede la masinile electrice, poate in cativa ani.

  3. Nu cred ca romanii vor renunta prea curand la masinile pe carburant in favoarea celor electrice.

Comments are closed