Amanetul auto – cand este o solutie de luat in calcul

Am observat in ultimii ani o crestere a nisei de creditare de tip amanet auto. Si asta in conditiile in care atat creditarea bancara, cat si cea nebancara (micro-credite de la IFN-uri) este in plin avant, totul bazat pe cresterea economica, pe cresterea veniturilor si implicit pe dezghetarea consumului. Altfel spus, romanii sunt mai increzatori, au salarii mai mari si au din nou o viziune cat de cat optimista asupra viitorului, investind si consumand.

Ce inseamna amanet auto? Pe scurt, mergi cu masina la o firma specializata (atentie, trebuie sa alegi cu grija colaboratorii, asigurandu-te ca este vorba despre o companie de incredere, cu experienta lunga pe piata), ti se face o evaluare (a automobilului), ajungi la un acord cu privire la suma imprumutata, comisionul (dobanda), perioada si orice alte detalii, semnezi contractul, lasi masina si pleci cu banii (in maximum doua ore in general). Simplu si rapid.

Cand ar trebui sa apelezi la un imprumut garantat cu masina? Cand ai nevoie de o suma de bani pentru o perioada scurta (maxim cateva luni) sau/si cand stii ca situatia ta personala (veniturile inregistrate) nu te califica pentru un credit bancar. In principiu, creditul cu masina inseamna timp economisit, caci scapi de toata analiza pe care o face banca pentru a-ti acorda un credit de nevoi personale.

Faci ce vrei cu banii, dar desigur ca este bine sa imprumuti doar pentru motive cu adevarat importante. Spre deosebire de un IFN care promite bani ultra-rapid, la amanet masini primesti o suma consistenta si nu doar cateva sute de lei… Mai exact, poti imprumuta o suma chiar si peste jumatate din valoarea masinii. Totul depinde de la caz la caz, ti se va spune insa rapid si clar.

Daca ai nevoie de credit pe termen lung, amanetul auto nu ar fi tocmai o solutie de luat in calcul. Amanetul auto este ideal pentru saptamani sau luni, nu pentru ani. Platesti un comision pe zi sau pe luna, depinzand si de termenul stabilit. Cei de la www.creditcumasina.ro au spre exemplu o campanie promotionala prin care promit 0% comision timp de pana la 30 de zile (daca returnezi creditul in ziua 30 sau mai devreme, practic ai avut un credit 100% gratuit).

credit cu masinaTrebuie sa fii atent la toate detaliile, sa te asiguri ca ti se promite ca masina va ramane intr-o parcare pazita (de preferat chiar acoperita) si ca vei putea sa o vizitezi de cate ori doresti (ba chiar sa o vezi si online prin webcam). Interesant este ca unele persoane apeleaza la credit auto cand au nevoie urgent de bani si isi propun chiar sa vanda masina (primesc practic un avans). Mai departe, persoanele interesate de a cumpara masina sunt aduse de proprietar chiar in parcarea companiei de amanet auto.

La preluarea autoturismului se fac poze in interior si exterior, se noteaza kilometrajul, iar apoi masina este pastrata in parcul auto propriu, unde nu va fi miscata. La intervale regulate acumulatorul va fi incarcat, iar la cerere, masina se poate acoperi cu prelata, se mentioneaza pe website-ul mentionat mai sus.

Pentru a face un imprumut cu masina, ai nevoie de cartea ta de identitate (in calitate de proprietar), cartea de identitate a autoturismului, talonul autoturismului, contract de vanzare/cumparare sau factura (in cazul autoturismelor neinmatriculate). Totul se face 100% legal si transparent.