Eu+Ro la Euro 2016 – cum am trait meciurile Romaniei

M-am conectat emotional destul de puternic la meciurile Romaniei la Euro 2016, dupa o lunga perioada in care trebuie sa recunosc ca nu prea am mai urmarit fotbal – din lipsa de timp si din motive ce tin de prioritati (putin timp liber si dorinta de a-l petrece mai ales outdoor, departe de TV, cu copilul etc).

Acum, am asteptat cu mult interes debutul Romaniei la Euro 2016, meciul cu tara gazda, Franta. Am avut o zi extrem de incarcata, dar seara m-am refugiat alaturi de prieteni si colaboratori, la o terasa din centrul Constantei (aveam deja rezervare), cu un dozator de bere pe masa si cu multa speranta. Am trait fiecare faza, fiecare ratare si mai ales golul Romaniei. Din pacate, la fel de intens am trait si golurile Frantei, dar senzatia aceea de ruinare… Am simtit emotia, am simtit cum secundele trec greu… mi-am amintit de “tinerete” 🙂 cand am trait astfel de momente si pe stadioane, in tara si in strainatate.

Meciul cu Elvetia l-am trait acasa, la fel de incordat si destul de dezamagit… In ambele cazuri, pregatirea mea nu a fost una tocmai logistica, ci una sufleteasca. M-am simtit alaturi de Nationala Romaniei, mi-am dorit o surpriza europeana. Din punct de vedere energetic, am fost acolo alaturi de ei – nu in tribune si nici in teren, ci pe margine, in rolul antrenorului, care da indicatii si care isi incurajeaza elevii.

Inainte de meciul cu Albania, voi fi probabil la fel de pregatit de a savura momentele – sper sa fie unele si mai placute la final 🙂 In timpul meciurilor, stop la orice altceva (am grija sa imi termin treburile inainte) si start la a fi alaturi de Romania la Euro 2016.

haide romania

Dincolo de puncte, goluri si calcule de calificare, imi plac asemenea momente pentru ca ne fac pe toti – romanii – mai apropiati, mai prietenosi, mai buni, mai zambitori, plini de sperante; mai frumosi. Fotbalul are darul de a fi sportul care, cel putin in Romania, face extrem de bine aceste lucruri. Deci… sa inceapa galagia, vorba celor de la Penny Market. O galagie placuta, nu una huliganica. Galagie pe care o intelegem perfect, ca de la roman la roman. Hai Romania! 😉

1 Comment

  1. Alina

    Pacat ca n-a fost sa fie si o calificare sau macar o victorie… dar asta este, Euro 2016 merge mai departe si fara Romania. Iar Romania se gandeste la Mondiale.

Comments are closed