CSR si recrutare: noutati Orange Educational Program

Imi place ca in IT&C si nu numai, companiile reusesc programe (cel putin) 2 in 1 – pe de o parte fac CSR, pe de alta parte recrutare. Benficii pe linie. Iata cazul Orange, care ajuta studentii (cu educatie si burse) si in acelasi timp se ajuta pe sine, caci “face rost” mai usor de oameni bine pregatiti, economisind atat costuri de recrutare, cat si costuri de pregatire ulterioara.

Asadar, o noua generatie de studenti a absolvit cursurile Orange Educational Program. 37 de cursanti au beneficiat de 280 de ore de pregatire din partea specialistilor Orange si 60 de ore de predare din partea altor experti din domeniul telecomunicatiilor si tehnologiei. Totodata, studentii si-au facut stagiul de practica în departamentele Orange IT si Tehnic, iar cei cu rezultate exceptionale au primit 10 burse de studiu si 5 burse pentru realizarea lucrarilor de licenta.

Editia 2016-2017 a Orange Educational Program aduce noutati ca urmare a consultarilor cu studentii si cadrele didactice. In primul rând, pentru a oferi tinerilor mai mult timp de pregatire a lucrarii de licenta, programul devine unul intensiv, pe tot parcursul verii.

Cursurile au loc în perioada 21 iunie – 9 septembrie, in paralel cu stagiile de practica, urmând ca pe parcursul anului scolar studentii sa se dedice finalizarii lucrarilor de licenta. A doua schimbare se reflecta în pachetele educationale puse la dispozitie. Începând cu aceasta editie, in pachetul 3 se adauga stagiul de practica, pe lânga participarea la cursuri si atestarea acestora. In pachetul 2 se vor adauga bursele de vara în valoare de 100 de euro pe luna, timp de 2 luni.