Carrefour a primit unda verde sa preia Billa in Romania, insa face un compromis in Braila

Carrefour Romania a primit aprobarea Consiliului Concurentei privind achizitia retelei de supermarketuri Billa din Romania. Aceasta decizie marcheaza o etapa pozitiva in cumpararea supermarketurilor Billa de la grupul german Rewe (care ramane in Romania cu Penny Market si XXL Mega Discount; in trecut, Rewe a vandut si reteaua Selgros).

carrefourConform acordului, Carrefour România va achizitiona 86 de magazine Billa, dar apoi va renunta la 3 supermarket-uri din Braila (2 magazine Carrefour Market si un magazin Billa), care vor fi transferate la un alt operator. Si asta pentru ca, altfel, Carrefour ar fi avut in Braila o pozitie ultra-dominanta, in defavoarea consumatorilor.

Carrefour se prezinta astazi drept un retailer multi-local si multi-format, oferind servicii atat in online, cat si in offline (omni-channel), cu mai mult de 380.000 de angajati in intreaga lume. In fiecare zi, Carrefour primeste peste 13 milioane de clienti din întreaga lume.

In Romania, Grupul Carrefour include 138 de Carrefour magazine cu 29 de hipermarketuri, 109 de supermarketuri si un magazin de e-commerce prin intermediul platformei www.carrefour-online.ro.

Ramane de vazut cand va alege Carrefour sa faca un rebranding al magazinelor Billa – un proces destul de complex, care vizeaza multe schimbari, nu doar logo-ul de la intrare.