Cum alegi cel mai bun epilator – pentru ea sau pentru el

Cunosc barbati care se epileaza si mi se pare ok, desi personal nu sunt adeptul acestui trend – ceva par pe corp mi se pare totusi compatibil cu spiritul masculin… Insa sunt absolut de acord ca fiecare procedeaza cum doreste cu propriul corp si cu propria imagine, astfel incat sa se simta cat mai bine. Ultima data cand am cumparat un epilator a fost in urma cu vreo 6 ani si l-am facut cadou. Acum, Ea isi doreste un nou epilator si m-am tot uitat prin magazine, online si offline, in cautarea celui mai bun epilator. Si cand spun bun nu ma refer la mega-performante, ci la un bun raport calitate – pret, tinand cont de ceea ce este necesar.

epilatorLa fel ca si pe alte segmente de produse, unele epilatoare ajung la preturi destul de mari, promitand fel de fel de actiuni si optiuni. Unele sunt utile (anti-durere), altele nu m-au convins. Ca de obicei, am analizat si recenziile produselor si am observat un aspect interesant: produsele de baza, cu preturi in jur de 100 de lei in magazinele online, au chiar si zeci de recenzii fiecare si marea majoritate sunt pozitive; chiar “mai pozitive” decat cele ale unor aparate scumpe.

Cum se explica? Simplu, la fel ca in cazul hotelurilor: cand platesti foarte mult, ai asteptari foarte mari si, daca nu iti sunt confirmate, esti foarte dezamagit(a). In schimb, cand gasesti un pret decent, chiar foarte mic, incantarea este maxima daca observi ca ai facut o alegere inspirata. Exact asa si la epilatoare.

epilator iplDesigur, nu ma refer la produsele care se bazeaza pe tehnologia IPL. Aici este ceva diferit si evident ca tehnologia avansata costa. Inteleg ca sunt si unele sensibilitati, dar cred ca produsele sunt eficiente, mai ales daca reusesc sa aiba rezultate pe termen lung. Ca si branduri, Philips Lumea pare lider pe acest segment (sau cel putin se promoveaza cel mai mult), insa pe besty.ro am vazut ca si Rowenta activeaza pe acest segment.

epilatoareRevenind la epilatoarele “obisnuite”, marcile principale par sa fie Braun (care mi se par si cele mai bune), Philips si Rowenta. Le gasesti in toate magazinele (pana si in hipermarketuri), cu multe modele. Preturile depind foarte mult de accesoriile suplimentare (gen capat pentru tuns, pentru precizie, penseta etc.).

Daca vreti un aparat simplu, cum spuneam cu aproximativ 100 lei (sau si mai putin la promotii) puteti face o achizitie. In jur de 200 de lei deja sunt cam aceleasi aparate, dar cu mai multe accesorii. Personal nu as da foarte multi bani pe un epilator, insa daca exista sensibilitate la durere la epilare probabil ca cele de cateva sute de lei, care promit sa puncteze mai puternic la acest capitol, isi merita diferenta de pret.