Afacere noua cu bani putini? Trebuie sa fie online

Mi s-a intamplat de multe ori sa am discutii cu persoane total nemultumite de jobul actual, dezamagite ca nu gasesc o modalitate de a iesi din banal si de a dezvolta o afacere pe cont propriu. De ce nu business? Motivele principale care ii tin pe multi la distanta de antreprenoriat sunt lipsa unor certitudini, teama de erori costisitoare si, desigur, lipsa banilor sub forma de capital de investitie.

Imi amintesc insa si de acea emisiune Arena Leilor (nici nu stiu daca mai exista), unde veneau diverse persoane cu cate un plan de afacere, sa ceara finantare in sistem de parteneriat… cautau practic investitori. Adesea se intampla ca unele idei sa fie bune, insa planul de aplicare sa fie prost conceput. Mai exact, multe persoane socotesc cheltuieli aiurea, nu au viziunea necesara pentru a gasi variante care sa nu implice costuri mari, dar care sa poata fi eficiente.

De exemplu, multi se gandesc sa cumpere utiliaje in loc sa apeleze la leasing, unii vor sa cumpere spatii de lucru in loc sa le inchirieze… Cand pornesti la drum, mai intai gasesti solutiile ieftine si mai apoi vezi daca poti avea rentabilitate pe termen lung cu anumite investitii. Altfel, aloci capital inutil si poate ideea centrala nici nu se dovedeste una profitabila.

Daca vrei o afacere noua cu bani putini, poti gasi o multime de idei. Cele mai multe sunt legate de mediul online. Indiferent daca te bazezi pe o firma de servicii, pe un website de publishing sau pe un magazin online, internetul te poate ajuta extrem de mult. Chiar seosi cu cateva sute de euro poti incepe o afacere de succes, totul depinde de tine, de modul in care te informezi, gandesti, actionezi, de viziunea ta. Si de noroc, evident. Dar nu doar de el.

Daca te cuplezi cu online-ul (atentie, poti avea de fapt activitate offline, insa gasesti clientii pe internet), nu uita sa folosesti servicii seo. Ce este seo si cu ce se mananca? Gasesti online, pe Google. Si tot pe Google te vor gasi si clientii tai, cei care iti vor aduce bani. Dar numai daca stii ce sa faci sa fii acolo, pe Google.

Si aici intervine partea cu seo-ul, adica optimizarea site-ului tau pentru motoarele de cautare. Exista “chestii” pe care trebuie sa le faci pe site, inclusiv din punct de vedere tehnic, dar si multe alte lucruri care vizeaza de fapt actiune in afara site-ului, sa te asiguri ca ai indeajuns de multe legaturi spre el.

1 Comment

  1. Stoian Ciprian

    Asa este, in mediul online sau in zona de servicii se pot dezvolta multe tipuri de afaceri.

Comments are closed