Tu ce stii despre instrumentele chirurgicale?

Medicina a evoluat foarte mult si o data cu ea au evoluat si instrumentele chirurgicale. Bisturie si cutite medicale regasim inca de pe timpul omului prehistoric. Bineinteles nu din materialele si nici intr-o forma atat de finita si nici nu il foloseau in aceleasi scopuri. In forma lor rudimentara, cutitele erau folosite pentru a gauri craniile si pentru a elibera spiritele rele. Astazi bisturiul si cutitul medical sunt folosite pentru a vindeca si pentru a ne oferi o alta sansa la viata.

In mainile unui chirurg priceput instrumentul potrivit poate face diferenta dintre viata si moarte. Sunt foarte multe instrumente medicale si fiecare dintre ele are un anumit scop si se foloseste pentru o anumita operatiune. Toate instrumentele medical ear trebui sa fie de foarte buna calitate, avand in vedere destinatia pe care acestea o au.

Majoritatea instrumentelor sunt facute din otel chirurgical. Otelul chirurgical este un material foarte rezistent la coraziune, el pote fi curatat, sterilizat si folosit de mai multe ori.

Bisturiul, poate unul din cele mai cunoscute instrumente chirurgicale, este in general confectionat din doua componente: maner si lama. Lama bisturiului poate fi schimbata in functie de procedura la care urmeaza sa fie folosit acesta.

Manerul bisturiul este facut din otel inoxitabil si poate sa fifere atat ca forma, cat si greutate. Iar fiecare chirurg isi alege manerul in functie de operatia pe care o are de facut.

Manerul bisturiulul nu este un instrument medical de unica folosinta, datorita acestui fapt (ca se poate folosi de mai multe ori) toate institutiile din sistemul medical ar trebui sa investeasca mai mult si sa cumpere doar produse de calitate. Pentru ca siguranta pacientilor, dar si reusita interventiilor ar trebui sa primeze indiferent de tipul operatiilor. Un bisturiu de calitate poate influenta foarte mult rezultatul final al interventiilor.

Lamele de bisturiu sunt facute din otel – carbon sau din otel inoxidabil. Otelul folosit la fabricarea lamelor este unul extrem de subtire, el este tratat termic. Dupa ce este tratat termic este ascutit pana in momentul in care lama, poate taia fara nici cel mai mic effort. Mai apoi lama este curatata foarte atent si dupa o inspectie riguroasa sunt trimise pentru a fi impachetate individual intr-un ambalaj special. Acest ambalaj continue o substanta anticoroziva ce ii ofera lamei inca un stat de protectie in plus. Lamele sunt sterile si de unica folosinta.

Instrumentele chirurgicale trebuie alese cu mare grija, daca este in cautarea unui instrumentar medical ieftin poti intra si pe Esteto.ro. Acestia au produse de foarte buna calitate, dar si o varietate mare de produse.

Alege sa cumperi consumabile medicale, dar si instrumente chirurgicale de calitate. Trebuie sa le oferim pacientilor o siguranta si sa le arati ca faci totul ca ei sa se simta confortabil atunci cand calca pragul institutiei tale.

Fara instrumente medicale, dar si consumabile medicale de calitate medicii si nici asistentele nu isi vor putea desfasura activitate, punand in pericol atat viata lor, cat si a pacientilor. Consumabile medicale chiar fac diferenta.