Proprietatea implica responsabilitate, dar siguranta casei se poate cumpara online

Proprietatile implica si responsabilitati, nu intamplator sunt state (Elvetia este cel mai cunoscut) unde platesti si la banca pentru a-ti tine banii acolo in siguranta, fara a se vorbi, in unele cazuri, de dobanda. Sa ai bani, masina, case, terenuri… totul costa atunci cand vine vorba de protectie, pentru ca si riscurile sunt pe masura.

Pe langa asigurare (pentru cazurile extreme), ai nevoie de masuri de protectie, pentru a nu lasa lucrurile negative sa se intample. Cand depui economii la o banca, esti atent si la eventualele riscuri, nu alegi banca la intamplare, chiar daca bancile sunt membre ale Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar, pentru ca nu vrei sa ajungi la situatia cea mai nefericita.

Pentru case, pe langa asigurare, ai nevoie de sisteme de securitate, care sa iti garanteze siguranta, mai ales atunci cand esti plecat. Am auzit atatea cazuri de intrari prin efractie si furturi din case, chiar si in randul unor persoane apropiate, care mi-au povestit ca au fost nevoiti in cele din urma sa-si instaleze sisteme avansate pentru siguranta. Hotii adora casele nesecurizate si proprietarii cu un program previzibil sau cei plecati in calatorii, caci acest lucru le confera timp lejer pentru actiune… asta este realitatea, nu putem trai ca in filmele americane, fara gard in jurul casei.

kit alarma wirelessPentru a fi relaxat cand esti in calatorie, instrumentele necesare pot fi alese si online. Da, siguranta poate fi cumparata online de pe site-uri precum www.ultramaster.ro. De la sisteme de alarma la sisteme de supraveghere video si pana la elemente precum interfon si videointerfon, toate pot fi comandate pe internet, comparand preturi si caracteristici. Pentru protectie de perimetre din mediul rezidential sau chiar business de dimensiuni mici (magazin, birou), un produs interesant este sistemul de alarma wireless PROFI JK-06 produs de Jablotron, conform informatiilor gasite pe siteul mai sus amintit.

Trebuie alese insa cu grija dispozitivele, pentru ca altfel risti sa ai probleme cu produsele de slaba calitate. Imi povestea cineva, acum mai multi ani, ca de vreo doua ori o pisica strecurata in pod le-a activat alarma pe timp de noapte, chiar cand in incinta nu era nimeni. Sunt foarte bune si sistemele video prin care poti verifica si vizual, fara a fi nevoie sa te deplaseri cu teama in cazuri de alarma falsa.