Amenajarea locuintei – pe cont propriu sau cu ajutor de specialitate

De cand exista internetul, avem impresia ca putem face totul singuri: de la medicina si pana la design, de la arta culinara si pana la constructii, parca ne pricepem la orice dupa cateva cautari si documentari online… Evident ca internetul ne ajuta mult, ne ofera idei si perspective, dar este bine sa stim unde ne oprim: internetul nu tine loc de scoala, decat in cazuri exceptionale, cand studiezi cu adevarat in mod intensiv, pe cont propriu – mai sunt cazuri, dar destul de putine, caci in general nu avem rabdare. Multe persoane au pretentia ca dupa cateva ore de documentare online sa poata face minuni in domeniul care ii intereseaza. De cele mai multe ori, absolut fals.

amenajare interioaraUnul dintre capitolele de interes in cautarile online se refera la amenajarea locuintei. Ne apucam de design interior pe cont propriu sau apelam la specialisti? Probabil ca nu exista un raspuns “adevarat”, depinde mult de fiecare. Sunt sigur ca, in cele mai multe cazuri, o casa amenajata de un specialist in design interior va fi mai frumoasa decat una amenajata de un amator. Asta nu inseamna ca nu exista persoane cu bun gust, care se pot informa si care isi pot pune abilitatile in slujba muncii respective, pentru a rezulta o lucrare demna chiar de revista de specialitate.

Chiar si cand apelam la un specialist in design interior, oricum stilul personal este frumos sa isi puna amprenta in cele din urma. Timpul nu ne permite in general sa gasim cele mai bune idei, iar o “sedinta” cu o persoana cu experienta ne poate deschide noi orizonturi. Normal ca depinde si de buget, dar asta nu inseamna ca avem nevoie de un buget fabulos pentru a realiza un proiect frumos.

amenajare design

Primavara este un moment bun de pornit in proiecte noi de “update” pentru casa sau apartament ori chiar pentru spatiul de lucru. Natura se reinventeaza si casa poate face acelasi lucru, capatand mai multa viata. O companie cu experienta in design interior poate ajuta si prin faptul ca gaseste solutii la ceea ce iti doresti. O persoana neinitiata poate avea idei marete, dar poate intampina dificultati in a gasi modalitatile de materializare a “viselor”.

Un astfel de atelier care ofera servicii de design all inclusive pentru cei care vor sa isi amenajeze locuinta (proiect – amenajare – mobilare – decorare) este Artdecozone.ro. Cu un portofoliu ce cuprinde amenajari de case, vile, apartamente, garsoniere si zone office, Artdecozone.ro ar putea fi un partener bun pentru un proiect reusit. Printre serviciile companiei se remarca designul interior 3D si mobilierul la comanda, care pot aduce valoare adaugata unui proiect de amenajare interioara.

6 Comments

 1. Alin Grecu

  Merge si pe cont propriu, doar sa ai bun simt 🙂 Sunt si o gramada de reviste de specialitate PLUS netul.

 2. razvaniancu

  Asa este, viva internetul! 🙂 Sunt multe reviste de specialitate, depinde si ce proiect faci. Daca ai buget mare, poate o firma specializata te ajuta, caci au si furnizori preferentiali la care poate ajungi mai greu…

 3. Paris

  Daca ai niste timp liber, o poti face pe cont propriu, dar sa ai timp destul, eventual vreo luna de concediu.

  • razvaniancu

   Da, spuneam si eu, ai nevoie de timp. Timpul inseamna bani… dar daca o faci si din placere, e bine.

 4. Elena

  Eu chiar imi doresc sa fac pe cont propriu, doar sa am ocazia… intre timp ma pregatesc, ma documentez, am adunat multe poze si de pe net.

  • razvaniancu

   Succes! 🙂

Comments are closed