In tarile din Europa de Vest, hostelurile sunt o prezenta foarte populara in marile orase. Foarte multe persoane – in special tineri, dar nu numai – aleg sa se cazeze in astfel de unitati. Principalul avantaj este cel financiar: platesti foarte putin, cu conditia sa imparti camera cu alte persoane.
Camerele pot fi de 4 sau mai multe paturi, mixte sau separate – femei si barbati. De cele mai multe ori, camere sunt mixte, tocmai pentru a facilita prietenia in general. Acesta este si unul dintre argumentele celor ce se cazeaza la hosteluri: pot gasi usor prieteni cu care sa exploreze orasul sau macar cu care sa mai schimbe niste vorbe.
Foarte important este faptul ca hostelurile sunt situate in zone centrale, deci valoarea primita este si mai buna. Stai chiar in centru, dar platesti foarte putin. Astfel, iti poti permite sa vizitezi mai mult, sa iti prelungesti vacanta cu acelasi buget cu care ai sta la hoteluri in zone semi-centrale de 2-3 ori mai putin ca timp. Ultra-central plus prieteni noi si distractie – aceasta este reteta hostelurilor care se dezvolta tot mai mult si in Romania, in special in Bucuresti, unde sunt deja zeci de astfel de unitati. Unii aleg hosteluri chiar si pentru cazare de revelion sau Craciun.
Un element important pentru turisti este confortul general. Cei care aleg sa se cazeze la hosteluri trebuie sa se intereseaze daca vor fi cazati in camere cu diverse tipuri de pat suprapus sau cu paturi alaturate. Unii prefera o anumita varianta.
Este bine sa se studieze si impresiile postate online de alti turisti, care pot povesti despre curatenie, despre atmosfera generala si chiar despre confortul oferit de saltelele de pat. Toate elementele sunt importante, mai ales ca somnul este de dorit pentru oricine isi propune sa aiba enegie sa poata explora orase din afara tarii sale.