Austria a inceput deja promovarea pentru sezonul de iarna

In foarte multe domenii, cand privim peste granita, mai aproape sau mai departe, vedem adevarate modele ce functioneaza perfect. Asa se intampla si in turism, unde in orice intrecere pare ca nu ne descurcam asa de bine ca altii. Pe timpul verii, Grecia, Bulgaria si Turcia “fura” o mare parte din turismul pe litoral, caci sezonul pe la noi tine cam o luna si jumatate cu adevarat.

Pe timpul iernii, Austria nici ca se poate compara cu noi in materie de management in turism. Totul este bine organizat acolo, de la autoritati nationale si locale pana la patronate si alte organisme din domeniu. Nu doar “au cu ce”, dar au grija sa se promoveze indejuns de bine incat toti sa vada asta.

Ei bine, la inceput de septembrie, deja au aparut pe internet reclame in limba romana ce promoveaza noul sezon de ski in Austria. Reclame ce promoveaza regiuni din Austria, pagini web care iti ofera toate informatiile necesare pentru a programa o vacanta deosebita acolo. Majoritatea informatiilor pot fi citite chiar in limba romana, caci Austria a invatat si limba noastra, atat timp cat noi stim sa platim in euro 🙂

clapari skiSi este de-abia inceputul. Imi amintesc de anul trecut cat de multa promovare am vazut online, pe internetul romanesc (adica pe siteurile in limba romana), pentru ski-ul austriac. Fiecare regiune se promoveaza cu site-uri dedicate, pe langa site-ul general de turism al Austriei. In plus, si pensiunile si hotelurile se promoveaza individual, astfel incat ai impresia ca ai accesat internetul chiar din Austria.

Romanii pasionati de sporturile de iarna vor face sigur ceea ce au facut si iarna trecuta: isi vor pregati echipamentul – de la bete de ski si pana la ochelari de ski – si vor cauta un pachet de vacanta undeva prin Austria. Evident, vor merge si prin Romania poate pe Valea Prahovei, dar destui bani vor cheltui pe partiile austriece. Multi, foarte multi. Zboara comod cu Austrian Airlines (care investeste de asemenea in promovarea turismului de acolo) si – spun multi – merita fiecare euro cheltuit. Macar clapari de ski si alte echipamente poate isi comanda online, din Romania 🙂