Vine primavara, ies bicicletele

Imi place zapada, imi plac peisajele albe, dar nu sunt prea incantat de frig si prefer o iarna cat o vacanta, nu cat un sezon rece. As sta intr-o tara mai calda si as merge la munte doar 1-2 saptamani, nu mai mult. In rest, prefer soarele, vegetatia, culorile, agitatia vietuitoarelor – toate imi lipsesc in lunile reci si gri. Imi place sa pot iesi din casa cat mai lejer imbracat, fara geaca si caciula (nici nu mai vorbesc de manusi, pe care foarte rar le port). Imi place sa vad oameni mai zambitori si care stau mai mult timp la lumina, afara, de placere.

Chiar daca in momentul acesta nu s-ar spune tocmai ferm, vine primavara. Imediat ce temperatura creste putin, ies si bicicletele din case. Nu singure, ci cu oamenii din dotare 🙂 Adulti si copii. Deja am vazut prin magazine ca se pregateste scoaterea bicicletelor in prim-plan. In urmatoarele cataloage promotionale, sigur acestea vor ocupa tot mai mari spatii. Sa treaca si agitatia cu Pastele si sigur bicicletele isi vor primi atentia cuvenita. Astept si eu sa scap de hainele groase si sa pot iesi pana la supermarket cu bicicleta, macar in week-end.

bicicleta barbatiSe va schimba si ora la final de martie, creste oricum si ziua… deci se va intuneca mai tarziu – perfect pentru a planui si seara, dupa ora 18 (cand se termina munca principala in mediul office) vreo plimbare cu bicicleta. In Constanta, s-au cam terminat mare parte din lucrarile de infrastructura in Centrul Vechi si Piata Ovidiu, deci astept cu nerabdare sa dau o tura pe acolo, poate chiar pana pe Faleza, pe langa Casino.

Si bicicleta baiatului meu asteapta – destul de prafuita – un sezon nou de iesit in parc. Ca de obicei, aleile vor fi pline de copii entuziasti, iar bicicletele vor circula ca pe niste strazi veritabile, cu intersectii “semaforizate” mai degraba de parintii ce incearca sa evite accidentele celor mici. Singura parte care nu-mi place: se trezesc la viata prea multa insecte. Tantarii vor fi din nou enervanti, iar paianjenii isi vor face iarasi panze prin arbusti… si totusi, prefer sezonul cald.