Vine vara, vine vremea de calatorii

De ceva vreme, un slogan publicitar mi-a atras atentia pentru ca l-am vazut “pe toate gardurile”: trambitat de cei de la Mirinda, acesta este “vine para, bine-mi pare”, referindu-se la noul sortiment din gama lor. Pentru ca nu sunt consumator de sifon cu arome si mult marketing, eu raman la clasicul “vine vara, bine-mi pare”. Si chiar ca-mi pare bine, caci o astept (pe ea, pe vara) de cateva luni. Imi place si zapada, am fost pe la munte, dar tot cu vara ma impac cel mai bine. Plus ca m-am saturat de frig. Si am mari asteptari de la vara asta si de la mine – imi propun sa ma mobilizez si sa petrec cat mai mult timp… afara. Pe oriunde, prin natura, prin orase, prin sate etc.

dunarea vienaChiar inainte de Paste, am stat prima data pe anul acesta la o terasa. Si chiar intr-un loc frumos, in Portul Tomis din Constanta. Am stat vreo ora si jumatate si am reusit performanta de a ma bronza pe frunte, cel putin pe moment 🙂 Ma voi mai antrena pe la terase cat mai bine integrate in natura si eventual si pe la vreun picnic daca gasesc locul si momentul, apoi abia astept primele zile de plaja si prima iesire cu cortul in Vama Veche, la campingul cel nou de acolo, Sandalandala. Vreau sa pierd ceva zile si nopti prin Vama Veche – vorba vine sa pierd, caci este multa placere castigata.

Imi propun vara asta sa fac niste calatorii prin tara, sa fac si multe poze, poate si ceva reportaje. Asa, de suflet, cum s-ar spune. Nu pe interes. As vrea sa ajung si prin Austria, ca tot sunt ieftine biletele de avion spre Viena si poate imi fac curaj sa ajung pe Aeroportul Otopeni si sa-mi iau zborul spre o lume mai buna – chiar exista o lume mai buna, in Vestul Europei 🙂

viena fotoVara, teoretic calatoriile sunt mai scumpe, dar nu atat de scumpe incat sa nu merite. Totusi, e vara, deci calatoria iti va oferi satisfactii maxime. Pleci cu mai putine bagaje, te bucuri la maximum de fiecare moment, ai flexibilitate, te poti misca usor si ai acces peste tot. Daca rezervi inteligent, iei bilete de avion ieftine spre Paris, Roma, Londra sau Amsterdam, gasesti cazare care costa putin chiar acolo unde iti doresti mai mult (depinde de caz – in zone centrale din oras sau in mijlocul naturii, departe de agitatia urbana).

Mi-ar placea sa ajung si in Republica Moldova, ma cam enerveaza ca trebuie sa-mi (re)fac pasaport special pentru asta. Eventual, poate merg si in Turcia, daca tot il fac. Visez sa pot face calatorii mai lungi si mai adevarate, adica genul in care te misti dintr-un loc in altul, explorezi, improvizezi, traiesti totul intens.