Garana Jazz Festival – una dintre experientele pe care le-as dori in vara 2016

Cu vreo 10 ani in urma, intr-un subsol din centrul Bucurestiului, experimentam una dintre cele mai frumoase seri cu muzica jazz. Nu imi mai amintesc foarte multe detalii, dar nu pot uita starea aceea de sublim, de relaxare si de miscare interioara in acelasi timp, un adevarat orgasm spiritual, cea mai frumoasa betie (si totusi fara alcool in exces, fara dimineata cu mahmureala); perfectiunea muzicii, a luminii, a berii… cand timpul se opreste si nimic altceva nu mai conteaza.

Jazz-ul mi-a placut de mic, imi amintesc ca ma chinuiam sa gasesc CD-uri cu jazz de prin anii `20, `30, `40, `50… evident, muzica de atunci, nu CD-urile in sine. Inca am colectia, din pacate acum am putin timp sa savurez muzica – si imi dau seama ca ar trebui sa imi fac timp, caci pentru frumos trebuie sa-ti faci timp. Cand viata iti permite, relaxeaza-te si simte, lasa grijile deoparte si enjoy!

jazz 1 garanaUna dintre experientele pe care mi le-as dori in vara 2016 ar fi sa ajung la Garana Jazz Festival, 7-11 iulie 2016. Muzica buna intr-un sat din Muntii Semenic – locatia celui mai important festival de open air jazz din Europa Centrala si de Est. Cred ca ar fi cadrul perfect pentru jazz si m-as putea desprinde cu adevarat de grijile cotidiene, asa cum o faceam “in tinerete”, cand stiam sa traiesc mai intens si mai frumos…

Daca ar fi fost putin mai mare, l-as fi luat cu mine pe baiatul mejazz garanau, Matei, pe care as vrea sa-l invat ce inseamna muzica adevarata si cum se asculta cu sufletul. Pana atunci, probabil ca as merge cu Elena, Matei`s mother 🙂 Si-asa avem parca prea putin timp pentru experiente de genul acesta in ultima vreme si ne afundam in munca si viata urbana…

20 de trupe si peste 90 de artisti se anunta la Garana Jazz Festival 2016. La un astfel de festival este interesant sa stai cu cortul, sa campezi pe dealurile din apropiere sau in curtile localnicilor. Natura + jazz = voie buna.

Desigur, multe alte “muzici” imi fac placere, de exemplu mi-ar placea sa ajung si la Untold Festival, SpellGround Festival sau Summer Well. Cei de la Activia (unul campanie activiadin brandurile pe care le consum cu placere de fiecare data cand simt nevoia ca am nevoie de echilibru… digestiv – adica inclusiv cand mananc unele “prostii” si simt nevoia de natural) au lansat recent o campanie in cadrul careia se pot castiga bilete la unele dintre cele mai importante concerte ale anului 2016.

Sistemul de castig este urmatorul: cumperi unul dintre sortimentele Activia de baut, intri pe activia.ro (sau trimiti SMS la 1772), iti lasi datele si numarul de bon. Pentru a-ti dubla sansele, poti sa creezi propria melodie, sa o distribui pe Facebook unui prieten cu care sa te bucuri apoi de experienta concertului la care vei primi bilete. Poti ajunge astfel la Garana Jazz Festival, Electric Castle, Muse, Untold, Spellground, Summer Well, Sia, George Enescu sau Cat Empire. Simplu, nu-i asa? O vara frumoasa va doresc tuturor, cu experiente pe muzica preferata!

muzica activia

3 Comments

    • razvaniancu

      Multumesc! Felicitari de asemenea!

Comments are closed