Cele mai interesante animatii pe care le-am vazut in 2018

De cand petrec mult timp cu copiii (ai mei si nu numai ai mei), am inceput sa mai inlocuiesc vizionarea de filme “normale” cu unele gen “audienta generala” 🙂 Mai exact, filme de familie sau filme care oricum sunt ceva mai potrivite inclusiv copiilor. Printre acestea se numara si ceva animatii. Pot spune ca, uneori voit, alteori din intamplare, am vizionat ceva animatii anul trecut si mai ales anul acesta. Unele mi se par plictisitoare tare, neamuzante si neinspirate chiar si pentru copii… Am descoperit insa si ceva filme de animatie care mi s-ar parut foarte destepte, foarte amuzante, magistral realizate, scrise, gandite, desenate…

Filme HD 2018 cauta multi pe internet, in cautare de continut video de obicei disponibil direct pe servere mai mult sau mai putin oficiale in relatia cu realizatorii si distribuitorii de continut… Pentru experienta buna, eu pot spune ca de cele mai multe ori aleg HBO Go si filme pe DVD. Ei bine, cum spuneam, adesea aceste filme sunt animatii. In 2018 am vazut astfel de filme atat acasa, la TV (de obicei de pe laptop), cat si la cinema, daca ma refer la premiere.

Cele mai interesante animatii pe care le-am vazut in 2018? As putea sa fac un clasament. Cu mentiunea ca unele filme poate nu ferdinand afissunt chiar atat de noi, dar acum au ajuns si in fata ochilor mei 🙂 Judecand si dupa partea de premiera, as alege pe primul loc Ferdinand. Este vorba despre un tauras, iar actiunea se petrece in Spania. Imi place ca este si oarecum educativ, in sensul ca arata cumva ca lupta toreadorilor cu taurii este nedreapta si cruda. O parte din actiune se petrece la Madrid si mi se pare foarte tare ca filmul foloseste corect multe locatii din oras, ca si cum chiar ar fi fost “filmat” acolo. In aceasta alegere am si o motivatie personala: chiar am fost recent prin acele locuri in decembrie, cand am calatori in Madrid si pe langa Madrid – tot cu copii, ati ghicit 🙂 Dar chiar si dincolo de aceasta motivatie, Ferdinand mi se pare un super-film de animatie. Are de toate – emotie, drama, umor de buna calitate.

As pune pe lista de asemenea Rio si Rio 2, cu un papagal albastru si cu o actiune in Rio de Janeiro. Din nou foarte interesant gandit filmul si cu mult, mult umor bun. Trebuie sa fac o paranteza si sa spun ca nu sunt genul care rade usor, chiar am nevoie de glume bune :p Am vazut Rio si Rio 2 unul dupa altul, desigur ca ele au fost lansate la ceva distanta in timp.

Tot in 2018 in materie de filme de animatie am vazut si recomand Coco, o poveste chiar deosebita, foarte emotionala. Si foarte desteapta. Firul epic este foarte interesant, departe de a fi previzibil. Este o animatie SF sa spunem, adica actiunea are loc “dincolo”, in lumea celor morti.

Recent am vazut pe la cinema si Peter Iepurasul si Rata, rata, gascan – inca doua filme pe care chiar le recomand. Animatii, desigur. Pot spune ca toate aceste recomandari sunt dragute inclusiv pentru adulti. Astfel, daca le urmariti alaturi de copii, chiar nu va veti plictisi.