La inceput de toamna, imi propun sa fac mai multa miscare

La inceput de toamna, imi propun sa fac mai multa miscare

Chiar daca vara a trecut, deci ne asteptam ca vremea din ce in ce mai rece sa ne faca sa petrecem mai putin timp in aer liber, eu imi propun totusi sa fac ceva mai multa miscare incepand cu luna septembrie. Toamna este sfarsitul unor lucruri in natura, dar poate fi si un moment bun de start, de noi inceputuri ambitioase. Dupa o vara cu relaxare si incarcat baterii, poate fi momentul sa pornesti pe un drum cu ceva munca fizica… adica sport, miscare in orice fel, dar cat mai regulat.

Am fost doar de vreo doua ori la sala, sincer nu ma atrage prea tare acest mediu, dar pentru a face mai multa miscare acum am doua variante: ori sa ma ambitionez si sa-mi fac un abonament la sala de fitness (de preferat cu un antrenor personal care sa ma motiveze, sa ma puna la munca in mod real), ori sa fac pe cont propriu mai multa miscare.

Prima varianta este oarecum mai simpla, poate mai eficienta. Dar cum programul meu este uneori nu tocmai regulat, as prefera sa incerc varianta a doua. Cum sa fac acest lucru? O idee ar fi sa cumpar pentru acasa ceva produse si accesorii de fitness, forta, aerobic… Nu am spatiu acasa pentru a-mi face o veritabila sala de fitness, insa totusi pot face ceva in acest sens: imi pot cumpara gantere si alte mici astfel de accesorii. Gantere reglabile as alege probabil, caci niste mici gantere fixe am deja (le-am folosit cu multi ani in urma). Cantar am, sa-mi monitorizez masa corporala, caci imi propun sa mai slabesc putin.

As inclina sa cumpar si o banda de alergare, in trecut avand experiente destul de bune cu bicicleta de fitness. O banda de alergare, la fel ca ganterele, se poate comanda din magazine online – o multime de variante de ales!

Miscare poti face si alergand pe afara, doar ca trebuie sa gasesti cat de cat locuri adecvate. Adica parcuri mai ales, din pacate in Constanta nu exista prea multe si sunt atat de mici, cu exceptia Parcului Tabacarie… Problema cu alergarea este ca depinzi si de vremea de afara, iar in sezonul rece te pot opri ploile si mai ales zapada.

Revenim astfel la cele doua variante de mai sus, cea cu sala de fitness si cea cu “sala” de acasa. Voi studia ofertele in ambele sensuri si voi cauta mai multe informatii pe internet, inclusiv pareri si sfaturi ale persoanelor din domeniu. Cert este ca daca voi cauta sa cumpar produse de fitness, o voi face online, pentru a economisi si timp, si bani. Pe internet gasesti atat informatii, cat si produsele de care ai nevoie, deci te informezi si apoi faci achizitia in cel mai simplu mod.