Rationalizarea udatului – Guest Post

Rationalizarea udatului – Guest Post

Apa este una dintre cele mai scupe resurse ale mediului natural datorita importantei ei, cu toate ca recent autoritatile din Romania ne-au asigurat ca “au adus apa gratuit pana la robinet”.

Pai daca pana la robinet este gratuita, de ce pentru un drum asa de scurt platim atat de mult?

Privind in lume, realizam ca importanta apei este vitala, mai ales dupa o perioada indelungata de seceta. Exista parti ale lumii care se confrunta cu o criza atroce de apa. Acolo, oamenii consuma rationalizat apa si se spala destul de rar si ma simt binecuvantata ca m-am nascut intr-o tara in care apa este foarte buna si din belsug. Din fericire ma pot rasfata de cate ori doresc in cada plina cu apa calduta si apa pe care o beau are gust bun!

Din respect pentru apa, sa rationalizam udatul folosind sisteme profesionale irigatii sa nu mai irosim o picatura de lichid vital!
Este important sa pastram tot ce avem, mai ales ca planeta nu ne apartine, ci o vom lasa mostenire.

De pilda udarea prin picurare este deosebit de eficienta fiindca imita ploaia naturala si rationalizeaza apa, astfel ca plantele primesc exact cantitatea de care au nevoie ca sa se dezvolte armonios, sa infloreasca si sa ajunga la maturitate. Udarea manuala si la voia intamplarii dauneaza grav sanatatii plantei. Apa este benefica in cantitate moderata, in rest, putem demonstra cat rau produce in jur, daca analizam inundatiile. Atunci fortele dezlantuite ale apei distrug totul.

In plus, plantele care stau mult timp in apa, in fara de cele care si-au facut un mod de viata din asta, cum este orezul, putrezesc.
Excesul de apa si udatul la ore nepotrivite produc distrugerea plantelor, dupa cum si apa putina, insuficienta conduce la acelasi efect nedorit.

Udatul neprofesinist produce pagube duble:

-iroseste apa, acesta resursa de pret, atat de dorita si necesara in lumea intreaga

-contribuie la distrugerea plantelor, care au fost puse cu eforturi si cheltuieli.

Dripline Rain Bird, distanta intre duze 33 cm, colac 100m costa numai 314 lei si asigura udatul profesional al gradinilor, venind la pachet si cu alte beneficii:

-se monteaza foarte usor

-poate fi indoit brutal, suporta socurile, dupa cum are o rezistenta foarte mare la radiatii

-se intretine usor si rezista la lovituri, socuri necesare mutarii dintr-un loc in altul si intretinerii.

Orice metoda primitiva de udare paleste in fata acestui sistem care ofera plantei necesarul de apa, la un pachet economic.

Economiile sunt multiple: de apa, de energie electrica, la care se adauga costul extrem de redus al furtunului si intretinerii acestuia.

Magazinul online GradiniBucuresti.ro ne invata sa fim atenti cu plantele si sa nu risipim resursele. Putem sa ne comportam etic fata de gradinile noastre, fara sa avem studii de specialitate, ci tinand cont de sfaturile lor si de ofertele aflate in stoc pe site.
Sa pretuim frumosul si sa investim in el, fiindca tinand plantele aproape de noi, avem asigurata si sanatatea!

Nu ne costa mult sa colaboram cu specialistii firmei anuntate mai sus, care ne amenajeaza divin gradinile la cererea sau ne ajuta sa le intretinem, oferindu-ne sfaturi si produse utile.