Activare atipică la Cluj-Napoca: Sesiune de boardgame într-un autobuz electric

Activare atipică la Cluj-Napoca: Sesiune de boardgame într-un autobuz electric

Joi, în data de 20.02.2020, de la ora 09:09 a.m, un autobuz electric va parcurge un traseu atipic prin Cluj-Napoca. În autobuz vor fi prezenți membrii ONG-ului Society for Responsible Consumption, dar și alți invitați speciali.

Ce se va întâmpla în autobuz?

Pe parcursul unui traseu urban, care va dura 2 ore, organizatorii și invitații vor juca sub ochii presei un boardgame atipic, creat în cadrul proiectului SUSTAIN, un boardgame care ajută oamenii să conștientizeze implicațiile conceptului de sustenabilitate în spațiul urban. 

85013844_203056757763738_3060963607777902592_n

Context

Evoluția și viața într-un oraș sustenabil înseamnă implicare activă și colaborare proactivă între specialiști din diverse domenii precum: urbaniști, arhitecți, constructori, ingineri, furnizori de servicii, oameni responsabilii de elaborarea politicilor publice, manageri de mediu, oameni de afaceri și antreprenori, societatea civilă, mediul academic și cetățeni.

Orașul Cluj are nevoie de o viziune reînnoită asupra prosperității și bunăstării, de redefinirea mediului de business prin practici ale economiei circulare, de introducerea de soluții smart în educație și de optimizarea utilizării resurselor locale. Toate acestea sunt elemente care au nevoie să fie promovate și planificate pe termen mediu si lung.

‘’Jocul e gândit ca un ”serious game” (joc serios) care să fie utilizat în universtăți, ca parte a unui curs. Ne dorim să fie încercat de profesori în activitatea cu studenții la făcultăți de management, de administrație publică, arhitectură, științe politice, design, management de mediu. În mod ideal, ne dorim ca jocul să fie utilizat pentru exersarea unor abilități și cunoștințe obținute anterior, fie prin celelalte materiale de curs pregătite de noi în cadrul proiectului Sustain, fie în cadrul altor cursuri care vixează pe sustenabilitatea în mobilitatea urbană.’’, a povestit Natalia Ciobanu.

Despre SRC.România

SRC este o organizaţie non-profit a cărei misiune este dezvoltarea gradului de înțelegere a populației privind însemnătatea consumului durabil, aplicarea lui în comunitățile locale, promovarea unui stil de viață responsabil la nivel de individ și comunitate. 

Expertiza profesionala SRC: ingineri de mediu, manageri de mediu, traineri pe teme de sustenabilitate, profesionisti in managementul deseurilor, coaching pe sustenabilitate. 

Erasmus+

Proiectul Sustain este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 2: Proiecte de Parteneriat Strategic.