We Republic – un nou marketplace romanesc, cu un concept inedit

We Republic – un nou marketplace romanesc, cu un concept inedit

Observ mereu magazine online care se lanseaza pe segmentul de fashion si fiecare incearca sa atraga publicul prin produse, promotii, servicii. Desi piata de fashion online creste masiv, as spune ca e-commerce-ul este totusi destul de aglomerat in aceasta zona, in conditiile in care exista foarte multe magazine care “se bat” pe cam acelasi segment de public. Dincolo de brand, poate putin de stil, poate putin si de gama de preturi, cele mai multe au cam aceeasi oferta de produse, chiar daca fiecare spune cat de special, unic si convenabil ar fi.

 

In acest context, ma bucur cand vad initiative aparte si ma bucur si mai tare cand aud de principii precum refolosirea produselor – si chiar principii aplicate, nu doar vorbe de PR si marketing. Asa ca am ajuns sa va vorbesc despre WE Republic, un brand romanesc in e-commerce, care este mai mult decat un magazin online si mai mult decat un website de anunturi. Si totusi, implica publicul si in calitate de client, si in calitate de vanzator. Foarte interesant, nu-i asa?

rochie

 

Cei de la werepublic.ro activeaza drept un marketplace cu produse vestimentare putin purtate, adica genul “ca noi”. Blugii, rochiile, fustele, gentile, tricourile, pantalonii si orice alte produse cumparate de pe website arata de obicei impecabil sau in cel mai rau caz decent (la fiecare produs este prezentata in mod onest starea acestuia), deci in principiu la fel ca in orice magazin de prin mall (sa nu uitam ca astazi multe produse chiar au din productie efectul de uzura, ca forma de design). O mare diferenta: pretul. In acest marketplace, preturile sunt mult sub cele ale produselor in comertul standard de fashion. Gasiti chiar si branduri de lux si multe marci premium. Astfel, consider ca orice client sau clienta are avantaje certe la shopping online pe acest website.

 

Platforma permite utilizatorilor sa fie nu doar cumparatori, ci si vanzatori. Astfel, cine are prin dulap imbracaminte sau incaltaminte pe care nu o mai doreste, o poate vinde online extrem de simplu si confortabil, fara a interactiona neplacut cu potentiali clienti (nu se expun adresa de email si nici numarul de telefon). Si sa fim sinceri, multi acumulam haine si pantofi de care nu (mai) avem nevoie. Pot fi produse purtate o singura data, poate la vreun eveniment, pot fi cadouri pe care le-am primit, dar care nu ne plac. De asemenea, poti si haine care nu ne mai vin si care nu au fost purtate mai deloc. Le putem valorifica prin WE Republic.

 

Reprezentantii platformei nu publica orice, oricum, totul este foarte selectiv. Astfel, ca vanzator, introduci datele online si ai apoi produsul aprobat daca este totul ok. Nu este un anunt publicat pe net, ci un produs disponibil pur si simplu in magazin, doar ca tu esti furnizorul. Cand produsul este comandat de cineva, mai intai ajunge la WE Republic, care se asigura ca totul este ok, abia apoi se expediaza catre clientul final. Totul se face prin curier, un mecanism simplu, clar, eficient, expus pe website pentru orice este interesat.

 

Intr-o epoca a consumerismului agresiv, consider ca initiative precum We Republic sunt bine-venite. Platforma este deschisa si utilizatorilor profesionali, de business, care isi pot lista produse respectand aceleasi criterii. Astfel, nu este un marketplace pentru magazine cu produse de serie, ci se pot publica doar articole individuale, outlet / second hand / lichidare stocuri, la un raport calitate / pret absolut super. Magazinul online este abia la inceput, dar cu siguranta va deveni din ce in ce mai populat cu produse si din ce in ce mai popular pe segmentul de fashion pe internet.