Cum sa te indragostesti de gatit cu produse de la KitchenShop

Cum sa te indragostesti de gatit cu produse de la KitchenShop

Trebuie sa recunosc ca am crescut intr-o familie destul de traditionala din punct de vedere al gatitului, adica mama, bunica, respectiv strabunica erau cele responsabile cu prepararea mancarii acasa. Totusi, in special in cazul parintilor, nu a fost niciodata vorba despre conceptul “femeie, treci la cratita”, ci mai degraba de o impartire a responsabilitatilor si de o apreciere a abilitatilor. Totusi, gatitul nu era exclusiv de partea feminina, pana si bunicul mai prepara cate ceva din cand in cand, iar tatal meu chiar se pricepe la unele preparate, este adevarat ca nu tocmai complicate 🙂 Bunicii i-a fost recunoscut mereu talentul la gatit, stia o multime de retete in tinerete si gatea inclusiv pentru vecini. Astfel, i-am simtit inca de mic un gen de aura de masterchef in bucatarie, eram mereu impresionat de gatit, dar si de povestile ei legate de “bucatareala”, toate cu un aer aproape mistic, legendar.

Pana la un moment dat, n-am fost tocmai atras de arta culinara in sensul de a ma implica personal, insa probabil emisiunile TV din domeniul culinar si interactiunea cu tot mai multe informatii si recomandari de mancare sanatoasa si gustoasa m-au facut sa vreau sa descopar mai multe lucruri din interior, sa experimentez, sa invat. Pot spune ca am anumite principii invatate, multe referindu-se la calitatea mancarii – esti ceea ce mananci, caci mancarea este procesata si isi hraneste celulele, este esenta vietii; astfel, cu cat mananci mai sanatos si mai responsabil, cu atat inseamna ca te respecti si te iubesti mai mult.

Si nu este vorba despre egoism, caci tot asa ii vei respecta si iubi si pe ceilalti din familie pentru care gatesti! Si tot legat de principii, mentionez inca unul foarte relevant: conteaza mult ustensilele cu care gatesti, pe de o parte strict legat de sanatate (anumite materiale pot fi daunatoare), pe de alta parte de comoditate, timp salvat si bucuria pe care o ai cand faci totul simplu, intuitiv, placut. Bucataria nu trebuie asociata cu nervi si esecuri, iar ustensibilele moderne de gatit, precum cele de la KitschenShop, fac gatitul mult mai frumos.

gatit

Imi amintesc momentul in care am intrat prima data intr-un magazin fizic KitschenShop. Era in urma cu multi ani, dar stiu ca am stat parca o eternitate si am admirat o multime de ustensile, de la oale si tigai, la fel de fel de accesorii, unele mi se pareau cu totul revolutionare la acea vreme. A fost ceva wow si mi s-a parut ca este vorba despre bucatarie dintr-o alta era, ceva din viitor, superior, parca de neatins. Acum, tot acest univers culinar este la indemana online, in e-commerce.

Cu timpul, pe masura ce m-am apropiat de gatit, am inteles altfel lucrurile: astfel de produse pot fi usor integrate in orice bucatarie, fie ea traditionala sau moderna. Pana si copiii adora sa se joace masurand cantitatile cu un cantar de bucatarie sau maruntind legume cu un tocator modern. Despre asta este vorba pana la urma in cazul ustensilelor moderne, te fac sa consideri prepararea mancarii nu o munca, ci o activitate placuta. Vei iubi nu doar acea senzatie de bine ca ai facut ceva wow, gustos, apreciat de cei dragi, vei iubi chiar si modul in care faci lucrurile, totul va decurge lin, va rima perfect, timpul se va scurge mai frumos si pana nici oboseala nu va mai fi ca inainte.

Vremurile trec, toti evoluam, unele lucruri profunde nu se schimba niciodata, esenta ramane, dar forma uneori evolueaza in spiritul evolutiei moderne, iar acest lucru nu face decat sa sprijine si sa protejeze valorile pe care le avem. O bucatarie super moderna, utilata de la KitchenShop, este o expresie a placerii de a gati, nimic din entuziasmul bunicii mele sunt sigur ca nu se pierde, doar se adapteaza la societatea actuala.