Asociația Tzuby’s Kids: cifre record de părinți adoptivi și de plasament care au beneficiat de programele de suport

Asociația Tzuby’s Kids: cifre record de părinți adoptivi și de plasament care au beneficiat de programele de suport

Asociația Tzuby’s Kids a oferit suport, în 2023, la peste o mie de părinți adoptivi, de plasament și copii, în cadrul taberelelor terapeutice, cursurilor și grupurilor de suport, atât în București, cât și în orașele Sibiu, Brașov, Timișoara, Oradea. Deasemenea, asociația a desfășurat mai multe sesiuni de informare online, gratuite, atât pentru familiile adoptatoare din Romania, cât și din diaspora

Anii trecuți au fost înregistrate numere record de adopții comparativ cu ultimii 20 de ani și este din ce în ce mai evident că nevoia serviciilor de suport pentru integrarea copiilor în familiile adoptive și de plasament este critică și va fi din ce în ce mai mare de la un an la altul.

Liviu Mihăileanu, fondatorul asociației Tzuby’s Kids

Anul 2023 a confirmat nevoia crescândă de instruire și suport, aici fiind concentrate cele mai intense eforturi din partea noastră. Pe lângă cele 371 de persoane consiliate în vederea adopției, 241 de persoane au fost instruite în îngrijirea Competentă a Copiilor cu istoric de Trauma (TCC) și Trust-Based Relational Intervention (TBRI), cursurile fiind susținute de formatori autorizați Tzuby’s Kids. De asemenea, 253 de participanți au participat la grupurile de suport și taberele organizate de Tzuby’s Kids, iar 115 copii au beneficiat de activități terapeutice, instruire și suport. Poveștile adoptatorilor pot fi citite aici.

“Am urmat cursurile asociației Tzuby’s Kids, chiar am voluntariat într-o tabără și am cunoscut câțiva copii adoptați și astfel am înțeles mai bine traumele și poveștile lor de viață. Am făcut toate acestea pentru a vedea dacă suntem pregătiți pentru acest proces. Am înțeles că adopția înseamnă a face bine, a avea grijă, a ajuta un copil, așa ca ne-am dorit să luăm mai mulți. Doar ca noi locuiam într-o garsonieră și neam propus, cu ajutorul lui Dumnezeu, ca timp de patru ani să ne pregătim pentru misiunea de părinți și să construim o casă. Și așa a fost: trei copii minunati pe care îi creștem cu dragoste într-o casă.” – Merry și Sami Chelu, părinți adoptivi

Tzuby’s Kids – “Părinți puternici. Copii fericiți.”

În urmă cu deceniu, zeci de mii de copii erau blocați în sistemul de protecție din România. Plasamentul familial era la limita legalității, nu existau termene pentru reintegrarea în familia biologică, iar declararea adoptabilității era făcută prea târziu sau niciodată. Tzuby’s Kids a fost parte a modificărilor legislative și a schimbărilor sistemului de protecție a copilului din tot acest timp și este alături de familiile adoptive și de plasament pentru a susține integrarea copiilor în familie. Cursurile, grupurile de suport și taberele terapeutice oferite de Tzuby’s Kids au scopul de a dezvolta părinți puternici care, printr-o dragoste competentă, să crească copii fericiți.

Scopul asociației Tzuby’s Kids este ca fiecare copil să beneficieze de o familie în care să fie îngrijit cu o dragoste competentă. În acest sens, oferim informare și consiliere în vederea adopției și a plasamentului familial, instruire în îngrijirea competentă a copiilor cu istoric de traumă și sprijinim integrarea copilului în familie prin grupuri de suport pentru părinți, terapie de grup pentru copii și tabere de plasament și adopție.