15 fotografi consacrați vor urca pe scenă la cea de-a noua ediție a evenimentului Conferința Națională de Fotografie

15 fotografi consacrați vor urca pe scenă la cea de-a noua ediție a evenimentului Conferința Națională de Fotografie

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră. Evenimentul este găzduit în premieră de Muzeul Național de Artă al României, în sala Auditorium, și se desfășoară sub patronajul Ministerului Culturii.

La CNF2024 vor fi pe aceeași scenă pentru prima dată în România unii dintre cei mai valoroși fotografi români, recunoscuți la nivel internațional.

Alex Gâlmeanu, Radu Sigheti, Petruț Călinescu, Mihai Barbu, Marian Ilie, Cristina și Cosmin Gârleșteanu, Adi Bulboacă, Daniela și Marian Sterea, Robert Ghement, Irina Petrichei, Radu Chindriș și Mihnea Turcu vor aduce pe scena conferinței povești vizuale excepționale, proiecte fotografice și peste 260 de ani de experiență cumulată în fotografie.

„Avem alături de noi profesioniști care au transformat fotografia în stil de viață, în călătorii, în ultramaraton sau în proiecte care transmit peste timp povești incredibile. Sunt rare ocaziile în care există șansa să ascultăm prezentări de la o echipă atât de valoroasă și variată de fotografi, oameni care inspiră și sunt model pentru atât de mulți dintre noi”, spune Petrică Tănase, organizator.

În era digitală, CNF2024 pune accent pe fotografie ca formă de comunicare și susține educația vizuală, invitând peste 120 de studenți de la FJSC, UNARTE, UNATC și UAUIM să participe activ. Prin dialog și colaborare între generații de creatori, conferința vizează să impulsioneze comunitatea fotografică și să celebreze rolul fotografiilor în cultura actuală.

Conferința aduce în fața publicului și lansarea unor evenimente conexe sub egida „Povești de festival”, expoziții de fotografie dedicate Festivalului Internațional George Enescu și Festivalului Național de Teatru. Acestea vor fi prezentate în trei dintre cele mai importante centre culturale din capitală: Muzeul Național de Artă al României, Ateneul Român și Teatrul Național Ion Luca Caragiale, în perioada 12-21 aprilie sub patronajul Ministerului Culturii.

Cu un istoric de colaborări cu fotografi de presă auto din România de valoare, BMW Group pregăteşte un proiect nou, „Night Drive”, care se va concretiza şi într-o expoziţie planificată să debuteze la Muzeul Naţional de Artă, în cadrul Conferinţei Naţionale de Fotografie.În prim plan sunt modele BMW X2 şi MINI Countryman, care tocmai au avut debutul internaţional, suprinse de Adrian Cobzasu, Andrei Tobosaru,Bogdan Paraschiv, Ciprian Mihai, Dragos Savu, Mihai Dascalescu, Radu Chindris, Ramona Copil.

Organizator: Centrul de Comunicare Vizuală. Sponsorii CNF2024: Kaufland, Canon, Nikon, Panasonic, F64, Focus Nordic și BMW România.