Construiesti offline, dar comanzi prin click-uri

Imi place cand o poti face online, fara sa fie necesar sa colinzi toate magazinele. Nu ma refer la shoppingul clasic, caci haine si mancare prefer sa cumpar din magazinele clasice. Dar, cand vine vorba de materiale de constructie, obiecte sanitare, mobilier si alte produse pentru amenajarea locuintei, sa mergi in diverse zone ale orasului prin magazine specializate, este obositor si iti ia foarte mult timp. Am trecut de cateva ori prin asta, deci stiu ca este un proces lung, care isi scurteaza din entuziasmul amenajarii. Vrei sa vezi, sa compari, sa gasesti variantele cele mai bune, atat in privinta calitatii, cat si in ceea ce priveste pretul.

arabesque

In ultimul an, mediul online a inceput sa fie tentant si pentru jucatorii mari din piata de materiale de constructii, amenajari, bricolaj, do it yourself. O prezenta de care am aflat mai recent este cea a brandului Arabesque, prin magazinul online Arabesqueonline.ro. Strict ca magazin offline, nu imi era prea usor de abordat, caci, in Constanta cel putin, au sediul intr-o zona in care ajung mai greu. Am descoperit insa ca pe internet nu au doar un catalog de produse (era bun si asa), ci un magazin online autentic, certificat Trusted.ro, unde poti plati cu cardul (Visa, Mastercard, Maestro, Visa Electron) prin cel mai mare procesator de plati online, PayU. Adica, 100% de incredere ca si proces de shopping (o spune asta cineva care cumpara destul de des online, produse si mai ales servicii; am fost mereu atent si nu am avut niciodata vreun incident online).

Asadar, poti naviga prin gama de produse usor si rapid, vezi fotografii, citesti detalii, pui in cosi si precizezi cantitatea dorita. Din cate observ, se poate comanda exact cat doresti. Magazinul este potrivit si pentru cei cu proiecte mai mari, caci transportul se face direct la lucrare (in general, chiar a doua zi). Mai mult, se pot livra materialele in fiecare etapa de lucru, deci nu trebuie sa ai grija stocului (si chiar este o grija chiar si cand este vorba despre un apartament de bloc renovat integral, nu mai vorbim despre o casa sau un proiect mai mare).

Din cate cunosc, brandul Arabesque are experienta mare pe piata si este preferat de multi pentru abordarea cu preturi bune si stocuri mari. Se pozitioneaza diferit de alti jucatori din piata, este mai putin tip “supermarket” si mai mult gen “furnizor / partener”, portivit mai ales companiilor. Au un portofoliu complet de produse – de la structura, materiale grele, fier, caramizi, pana la tencuielile decorative, parchet, lambriuri.

Evident, avantajul online-ului este ca poti salva timp, poti alege in cunostinta de cauza (altfel te documentezi online, in ritmul tau) si eviti sa mergi prin depzite, in cautarea produselor dorite. Nici cu transportul nu mai este o problema, caci magazinele online, prin natura lor, transforma click-urile in livrari de produse acolo unde doreste clientul sa le primeasca (si la momentul stabilit).

Singura mare problema a magazinelor online de materiale de constructii: te obisnuiesti sa faci lucrurile usor, prin click-uri, apoi vezi ca la constructia propriu-zisa click-urile nu te mai ajuta 🙂