Cursurile de dans, tot mai cool pentru copii si tineri

Televiziunea nu are foarte multe merite in general atunci cand vine vorba de educatie, dar uneori se intampla sa aduca si influenta pozitiva in societate. Unele emisiuni TV de mare audienta, francize internationale, au aratat ca rating se poate face si fara prostie si prost-gust. Deja ma saturasem de eterna discutie despre rolul televiziunii in societate, daca trebuie sa isi educe publicul sau daca trebuie doar sa-i ofere ceea ce doreste, cand iata ca s-au gasit si moduri in care televiziunea sa faca un gen de responsabilitate sociala corporativa, adica sa aduca un bine in societate.

Emisiunile care promoveaza (si premiaza) dansul, cantatul, alte talente, chiar si abilitatile culinare au facut toate aceste activitati sa devina extrem de cool in randul copiilor si tinerilor. Nu intamplator, recent, la examenele pentru locuri in scoli profesionale de bucatari, a fost concurenta mare, dupa ce in trecut putini mai erau interesati de o astfel de meserie… dar emisiuni precum MasterChef, Top Chef si chiar Cireasa de pe tort, Junior Chef si alte asemenea au aratat ca este frumos sa gatesti.

In privinta dansului, emisiuni precum Dansez pentru tine si altele de acest gen, care au facut audienta in prime-time, au atras tot mai multi copii si tineri la cursuri de dans. Ca activitate extra-scolara sau ca pasiune pentru timpul liber, dansul a devenit ceva interesant, chiar si pentru baieti si barbati. Samba, salsa, paso doble, vals vienez sau tango au devenit cool, in ciuda faptului ca muzica “moderna” este cea care face in general toti banii, din punct de vedere comercial…

dansuri

Daca nu se uita la Un show pacatos sau pe la Antena 2, copiii au sanse sa gaseasca si modele bune pe la TV, chiar si pe la posturile romanesti. Evident ca ratingul in Romania se face si cu drama, de aceea la Dansez pentru tine se plange o gramada, in timp ce la emisiuni de acest gen prin alte tari, dansul ocupa marea majoritate din timp, nu vorbaria si povestile.

Pe internet, cei in cautare de dansuri copii au la dispozitie tot mai multe scoli de dans, in Bucuresti si in toate orasele din tara. Exista public, exista cerere, asa ca evident exista si oferta. Cei ce doresc o scoala de dans pentru copii trebuie sa analizeze cu atentie, caci in locul potrivit copiii pot avea chiar sansa de performanta in domeniu.